Artikel top billede

NemID ramt af omfattende it-nedbrud

Fredag morgen er NemID ramt af tekniske problemer, der gør, at borgerne ikke kan bruge tjenesten til at logge på eksempelvis netbank, sundhed.dk eller Digital Post.

Opdateret: Nets meddeler, at problemerne med NemID blev løst 11.09, og at tjenesten igen virker.

Login-tjenesten NemID er fredag morgen ramt af nedbrud.

Tjenesten har været nede siden klokken 08.15 i morges, fremgår det af systemets driftsside.

"Nets arbejder på at finde ud af omfanget af fejlen," lyder det i opdateringen.

"Nets oplyser, at trafikken i MitID er stigende og hermed lader det til, at brugerne har fundet ud af, at de kan anvende deres MitID i stedet for."

Peter Glüsing, pressechef i Nets, bekræfter ligeledes nedbruddet over for B.T.

"Vi kender endnu ikke årsagen, men vores teknikere arbejder hurtigt og målrettet på at få problemet løst," siger han til mediet.

Nets oplyser, at det er alle NemID-brugere, der er berørt, undtagen dem, der benytter nøglefil eller NemID på hardware.

I år er MitID, der skal være arvtageren for NemID, blevet introduceret.

Denne tjeneste er ikke ramt af problemerne, hvorfor danskerne kan benytte denne tjeneste til at logge på blandt andet sundhed.dk og netbank, hvis man altså er blevet koblet op på løsningen.

Det er endnu uvist, hvad der forårsager nedbruddet, og hvornår NemID er oppe at køre igen.

Den store udrulning er i gang

I oktober 2021 blev den nye løsning MitID sat i drift, og herved begyndte udfasningen af NemID.

Dengang lød det fra Digitaliseringsstyrelsen, at mere end fem millioner danskere skulle flyttes fra NemID til MitID i løbet af 25 uger.

Digitaliseringsstyrelsen har dog senere oplyst, at denne deadline for at få overflyttet alle danskerne rykkes.

Datoen, der hed 30. juni, bliver nu udskudt til 31. oktober 2022, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Siden konverteringen fra NemID til MitID blev sparket i gang i oktober 2021, er 3,6 danskere rykket over på den nye offentlige it-løsning.

Virksomhederne begynder at blive overflyttet til den nye løsning fra oktober, hvor MitID Erhverv går i luften og erstatter NemID medarbejdersignatur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere