Artikel top billede

(Foto: Rune Lundø Photography)

André Rogaczewski: ”Jeg blev framet som den onde dansker”

Netcompanys topchef André Rogaczewski mener, at erhvervsledere nærmest har en pligt til at deltage i den offentlige debat, hvis man har indsigt og viden på et vigtigt område. Men man skal også være klar til at stå imod barsk kritik, som da han selv fik rollen som ‘den onde dansker’ i internationale medier, da han skulle forsvare coronapasset udviklet af Netcompany.

Folkemødet på Bornholm er så småt i sving, og Netcompanys topchef, André Rogaczewski, deltager ivrigt i debatten både der og alle mulige andre steder.

Han mener, at erhvervsledere helt generelt har en forpligtelse til at bidrage til debatten, hvis man har indsigt og viden på et område, som er vigtigt for samfundet. Det siger han til Børsen.

Selv er han ikke bleg for også at deltage i debatter, der rækker ud over det rent faglige.

I forbindelse med afstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet anbefalede han et ja og var vært for og deltager i en debat mellem fem partiledere.

Og på folkemødet er Netcompany 17. juni vært ved en debat på fællesscenen med titlen ‘Hvilket Europa efter Putins krig?’, hvor André Rogaczewski også deltager.

“Jeg synes, at de seneste tre til fem år med stor tydelighed har vist, at erhvervslivet får en mere fremtrædende position. Erhvervslivets stemme er blevet mere tydelig, mere synlig – og mere menneskelig. Hvor man tidligere talte rigtig meget om kvartalsrapporter, leverancer, forsyninger og energi – ting der handler meget om at holde driften kørende – taler vi mere om værdier i dag,” siger André Rogaczewski.

Men han er også helt bevidst om, at det er vigtigt at finde sin personlige balance mellem synlighed og legitimitet.

Og så skal man være klar til at stå på mål for sine synspunkter og valg, selv om kritikken kan være skarp.

Selv oplevede han at blive fremstillet i flere udenlandske medier og på direkte tv som ‘den onde dansker’, der gjorde det muligt at skille en befolkning i vaccinerede og ikke-vaccinerede, da Netcompany havde udviklet coronapasset.

Det er en oplevelse, han aldrig glemmer, fortæller han.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere