Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Rune Lundø Photography)

André Rogaczewski: ”Jeg blev framet som den onde dansker”

Netcompanys topchef André Rogaczewski mener, at erhvervsledere nærmest har en pligt til at deltage i den offentlige debat, hvis man har indsigt og viden på et vigtigt område. Men man skal også være klar til at stå imod barsk kritik, som da han selv fik rollen som ‘den onde dansker’ i internationale medier, da han skulle forsvare coronapasset udviklet af Netcompany.

Folkemødet på Bornholm er så småt i sving, og Netcompanys topchef, André Rogaczewski, deltager ivrigt i debatten både der og alle mulige andre steder.

Han mener, at erhvervsledere helt generelt har en forpligtelse til at bidrage til debatten, hvis man har indsigt og viden på et område, som er vigtigt for samfundet. Det siger han til Børsen.

Selv er han ikke bleg for også at deltage i debatter, der rækker ud over det rent faglige.

I forbindelse med afstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet anbefalede han et ja og var vært for og deltager i en debat mellem fem partiledere.

Og på folkemødet er Netcompany 17. juni vært ved en debat på fællesscenen med titlen ‘Hvilket Europa efter Putins krig?’, hvor André Rogaczewski også deltager.

“Jeg synes, at de seneste tre til fem år med stor tydelighed har vist, at erhvervslivet får en mere fremtrædende position. Erhvervslivets stemme er blevet mere tydelig, mere synlig – og mere menneskelig. Hvor man tidligere talte rigtig meget om kvartalsrapporter, leverancer, forsyninger og energi – ting der handler meget om at holde driften kørende – taler vi mere om værdier i dag,” siger André Rogaczewski.

Men han er også helt bevidst om, at det er vigtigt at finde sin personlige balance mellem synlighed og legitimitet.

Og så skal man være klar til at stå på mål for sine synspunkter og valg, selv om kritikken kan være skarp.

Selv oplevede han at blive fremstillet i flere udenlandske medier og på direkte tv som ‘den onde dansker’, der gjorde det muligt at skille en befolkning i vaccinerede og ikke-vaccinerede, da Netcompany havde udviklet coronapasset.

Det er en oplevelse, han aldrig glemmer, fortæller han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere