Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Google-stifter Sergey Brin skal skilles for anden gang / Lakrids by Bülow udnævner CDO / Kaspersky åbner tre ‘gennemsigtighedscentre

Google-stifter Sergey Brin skal skilles for anden gang. Lakrids by Bülow udnævner CDO. Kaspersky åbner tre ‘gennemsigtighedscentre’. MetaCompliance køber københavnske Moch.

Velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld på denne årets længste dag, hvor der vil være lyst i 17 timer og 32 minutter. Fra og med i morgen går vi mørkere tider i møde.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Google-stifter Sergey Brin skal skilles for anden gang

Den stenrige Google-stifter Sergey Brin skal skilles for anden gang - denne gang efter tre års ægteskab med sin hustru, Nicole Shanahan.

Parret peger på ‘uforenelige forskelle’ som årsag til skilsmissen. Sergey Brin har hyret sin egen dommer til at håndtere sagen, hvor visse dele af boet skal deles, ligesom Sergey Brin og Nicole Shanahan ønsker delt forældremyndighed over deres to-årige datter

48-årige Sergey Brin har tidligere været gift i otte år med Anne Wojcicki. De har sønnen Benji på 13 år og datteren Chloe på 11 år sammen.

Sergey Brin er god for omkring 94 milliarder dollar og regnes for at være klodens sjetterigeste person.

Lakrids by Bülow udnævner CDO

Lakrids-producenten Lakrids by Bülow indsætter sin tidligere ecommerce director, Michael Ewald Hansen, som ny CDO - chief digital officer.

Selskabet har ekspanderet en del i de senere år - både fysisk, hvor luksus-lakridserne nu kan købes i 1.500 butikker i seks lande og online, hvor lakridserne sælges via selskabets ret omfattende website.

Michael Ewald Hansen kommer til at stå i spidsen for selskabets digitale transformation i en tid, hvor digitale teknologier og data fylder mere og mere i virksomheds-driften.

“De seneste fire år har været intense, udfordrende og udviklende og med det digitale som en vigtigere og vigtigere del af forretningen. Glæder mig til at kunne hellige mere af min tid til den digitale transformation på tværs af organisationen,” skriver Michael Ewald Hansen på LinkedIn.

Kaspersky åbner tre ‘gennemsigtighedscentre’

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Labs åbner tre nye såkaldte ‘gennemsigtighedscentre, som skal ‘skabe åbenhed omkring databehandling.’

Det sker efter, at Kaspersky som russisk it-sikkerhedsselskab i vid udstrækning er kommet i modvind, efter Rusland har invaderet Ukraine og trukket fronterne mellem øst og vest hårdt op.

De tre nye centre kommer til at ligge i henholdsvis USA, Japan og Singapore. I alt har Kaspersky ny syv af disse centre rundt omkring i verden - herunder to i Europa, hvor Kaspersky har et center i henholdsvis Zürich og Madrid.

I centrene kan kunder og andre komme ‘helt tæt på virksomhedens kildekode og praksis omkring databehandling,” meddeler Kaspersky.

MetaCompliance køber københavnske Moch

Det irske selskab MetaCompliance, der er specialiseret i uddanelse og kurser inden for it-sikkerhed og compliance, overtager det københavnske kursuscenter Moch, som har knap 20 medarbejdere fra selskabets nuværende ejere Morten Ørsted og Christian Ravn, der stiftede Moch i 1999.

“Vi er glade for at have fået 200 kolleger i MetaCompliance og for nu at kunne kombinere vores omfattende domæneekspertise, erfaring og fælles passion for at levere læringsløsninger, der engagerer slutbrugere, ændrer adfærd og reducerer menneskelige fejl,” lyder det fra Moch.

Selskabet landede i fjor en bruttofortjeneste på omkring 11 millioner kroner og et overskud på knap halvanden million kroner.

Selskabet skal nu markedsføres som ‘Moch - en MetaCompliance-virksoimhed’ - fortsat med hovedkontor i København.