Artikel top billede

(Foto: IT-Universitetet)

Professor Per Bruun Brockhoff ny rektor på IT-Universitetet

DTU-professor Per Bruun Brockhoff tiltræder 1. september som rektor på IT-Universitetet, hvor han indsættes efter Martin Zachariasen, der forlod stillingen ved årets indgang.

Efter mere end et halvt år med en afløser på posten, har IT-Universitetets bestyrelse fundet en ny permanent rektor, der skal stå i spidsen for universitetet.

1. september tiltræder nemlig nuværende DTU-professor Per Bruun Brockhoff som ny rektor for IT-Universitetet.

Han afløser her pro-rektor Jens Christian Godskesen, der har været konstitueret som rektor siden nytår, hvor daværende rektor Martin Tvede Zachariasen med kort varsel forlod stillingen.

57-årige Per Bruun Brockhoff kommer fra en stilling som institut-direktør på DTU Compute, hvor han i dag står i spidsen for 400 medarbejdere. Han er tillige professor i statistik.

Bestyrelsesformand Carsten Gomard - der er en af stifterne af Netcompany - peger på, at Per Bruun Brockhoff er en ‘stærk kapacitet.’

“Per er en visionær og energisk leder, der står på et solidt internationalt forskningsfundament, og har erfaring med at skabe vækst,” siger han.

En af hovedopgaverne bliver nu at udbygge forskningskapaciteter og uddanne endnu flere it-specialister til det sultne it-marked.

”Jeg vil med stort engagement og passion kaste mig ind i kampen for, at vi kan få mulighed for at uddanne endnu flere ITU-kandidater med både de specialiserede og de brede it-kompetencer,” meddeler den kommende rektor.

Per Bruun Brockhoff - der bor i Værløse ved København - er uddannet matematiker fra Aarhus Universitet og Ph.D fra landbohøjskolen i 1995.

Han har gennem årene iøvrigt produceret mere end 1.200 undervisnings-videoer, som er blevet vist mere end million gange.

Per Bruun Brockhoff bliver den tredje rektor på IT-Universitetet efter Martin Tvede Zachariasen, der var rektor i tre år, og Mads Tofte, der gennem mange år stod i spidsen for universitetet, som han også var med til at grundlægge i 1999.