Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Den danske spil-industri omsætter for milliarder: Så mange er beskæftiget

De danske spil-producenters omsætning er steget markant i de senere år. Se her, hvor stor industrien er blevet.

De danske spil-producenters omsætning er steget markant i de senere år. Det samme gælder antallet af arbejdspladser i den danske spilindustri.

Ifølge en ny opgørelse fra Producentforeningen omsatte de i alt 159 danske virksomheder, der udvikler spil, for knap 3,2 milliarder kroner i 2020.

Det svarer til en stigning på hele 217 procent i forhold til omsætningen i 2016 - og mere end en fordobling i forhold til 2019.

“Omsætningen i branchen har været i kraftig vækst siden 2018, hvor den steg med 27 procent i forhold til året før, men fremgangen fra 2019 til 2020 må betegnes som sensationel,” lyder det fra Producentforeningen.

Samtidig er antallet af medarbejdere steget med mere end 30 procent i samme periode. I 2020 kunne spil-branchen beskæftige knap 1.000 fuldtidsansatte mennesker i Danmark.

Ifølge Producentforeningen havde hver spil-producent i gennemsnit 6,2 årsværk og en omsætning på knap 20 millioner kroner i 2020.

“Det er en betragtelig vækst i beskæftigelsen på ganske få år,” lyder det fra Producentforeningen.

Foreningens opgørelse viser iøvrigt, at to tredjedele af de danske spil-producenters omsætning hentes i udlandet. Ud af den samlede omsætning på godt tre milliarder kroner, hentes godt to milliarder kroner nemlig hjem på udenlandske markeder.

Opgørelsen viser iøvrigt, at to ud af tre danske spilproducenter har hovedkvarter i det østlige Danmark.