Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Print-giganten Ricoh foretager sit andet danske opkøb på to uger: Overtager grafisk forretning

Ricoh har endnu engang været på opkøbstogt i det danske. Denne gang overtager printer-selskabet en grafisk forretning, der har afdelinger i hele Norden.

Printgiganten Ricoh styrker sin tilstedeværelse på det danske og nordiske marked med endnu et virksomhedsopkøb.

Selskabet overtager nu Quadients grafiske forretning i Norden med afdelinger i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Med denne overtagelse styrker Ricoh sine kompetencer inden for produktionsprint, hvor kunderne får et større udvalg af efterbehandlingsmuligheder, oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Quadient er en global virksomhed, der har specialiseret sig i software til optimering af kommunikation på tværs af forskellige platforme.

Ved købet overtager printerselskabet Quadients nordiske grafiske aktiviteter, herunder produktløsninger inden for bogproduktion, skæremaskiner, lamineringsmaskiner, ringbinding samt storformatsløsninger.

"Vi bliver totalleverandør af løsninger til den grafiske branche – og jeg er sikker på, at dette også vil være med til at skabe nye indtjeningsmuligheder for vores kunder," siger han Lasse Poulsen, Director for Graphic Communications Group hos Ricoh Danmark, og tilføjer:

"Vi glæder os samtidig til at byde Quadients grafiske medarbejdere velkommen til Ricoh, som skal være med til at styrke vores eksisterende ekspertise og kapacitet. Begge virksomheder har en stærk virksomhedskultur, som har stor fokus på medarbejderne, og derfor er jeg sikker på, at det vil være et perfekt match."

Parterne oplyser ikke prisen for købet.

Andet opkøb på få uger

Det er kun få uger siden, at printgiganten Ricoh sidst var ude og købe op på det danske marked med overtagelsen af AVC.

Ricoh købte den danske AV-leverandør med 60 ansatte fordelt på kontorer i Brøndby og Horsens.

AVC, der blev grundlagt i 1965, er til stede på det danske AV-integratormarked, og dette marked er et af Ricohs vækstmarkeder.

Ricoh er på globalt plan store inden for print og kopi. Men med de senere års dalende printmængder er selskabet begyndt at fordele sine æg i flere kurve. Det er blandt andet inden for it, infrastruktur, AV og software til dokumenthåndtering.

Ricoh-koncernen har hovedkontor i Tokyo og driver virksomhed i mere end 200 lande. I regnskabsåret, der sluttede i marts 2021, havde Ricoh Group en omsætning på 15,1 mia. dollar.

Ricoh har dansk hovedkvarter i Vallensbæk vest fra København og filialer i Aarhus og Kolding.