Artikel top billede

(Foto: Mohammad Rezaie)

Microsoft med klar melding efter skelsættende dom: Betaler for de ansattes abort-rejser

En skelsættende afgørelse ved den amerikanske højesteret betyder, at en lang række amerikanske stater nu vil forbyde abort. Flere tech-giganter er klar til at betale de ansattes rejseudgifter, hvis de har brug for at rejse til en anden stat for at få foretaget en abort.

Den amerikanske højesteret afgjorde fredag, at retten til abort ikke er beskyttet af den amerikanske forfatning, og dermed omstødte domstolen den 49 år gamle såkaldte Roe v. Wade-dom.

Den skelsættende dom betyder, at abortlovgivningen nu bliver afgjort på detlstatsniveau, hvor en række stater allerede har gennemført eller planlægger at forbyde abort.

Dommen har efterfølgende fået en lang række amerikanske tech-giganter til at reagere.

Ifølge Techcrunch slår adskillige selskaber, herunder Microsoft, Snapchat og Netflix, fast, at
de vil betale udgifterne for medarbejdere, der har brug for at rejse til en anden stat for at få foretaget en abort.

Vil gøre alt inden for lovens rammer

Til Techcrunch oplyser en talsperson for Microsoft, at selskabet ”vil gøre alt som det kan indenfor lovens rammer”, der sikrer de amerikanske Microsofts-ansattes adgang til behandlinger i sundhedsvæsenet.

Microsoft meddeler, at abort indtil nu har været dækket af selskabets sundhedsforsikring, og det kommer afgørelsen ved den amerikanske højesteret ikke til at ændre på.

Selskabet vil også fortsætte med betale for rejseudgifter til abort og andre typer medicinsk behandling, hvis det ikke er muligt for at få behandlingen i nærheden af vedkommendes bopæl.

Samme melding kommer fra blandt andet streaming-giganten Netflix og det sociale medie Snapchat.

”Netflix tilbyder at dække rejseudgifter gennem sundhedsforsikringen for alle fuldtidsansatte og deres pårørende, hvis de har brug for at rejse i forbindelse med kræftbehandling, transplantationer, kønsbekræftende behandlinger og abort,” lyder det fra selskabet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere