Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Britisk cybersikkerhedschef udråber ransomware til den største globale cybertrussel

Den største globale cybertrussel er ransomware. Angrebene har potentiale til at påvirke hele samfund og økonomier, lyder det fra direktøren for det britiske National Cyber ​​Security Center.

Ransomware er den største cybersikkerhedstrussel, som verden står over for i dag. De ødelæggende angreb har potentiale til betydeligt at påvirke hele samfund og økonomier – og ransomware er ubønhørlige.

Sådan lyder den dystre besked fra chefen for britiske ​​National Cyber ​​Security Center (NCSC), skriver Zdnet.

"Selv med en krig, der raser i Ukraine – er den største globale cybertrussel, vi stadig står over for, ransomware. Det fortæller noget om omfanget af problemet," sagde Lindy Cameron, direktør for NCSC i en tale ved Tel Aviv Cyber ​​Week.

"De udvikler sig hurtigt, de er altomfattende, de er i stigende grad tilbudt af bander som en service, hvilket sænker barren for adgang til cyberkriminalitet."

Ifølge Zdnet Lind Cameron om, at "disse komplekse angreb har potentialet til at påvirke vores samfund og økonomier betydeligt".

Hun indikerede ifølge Zdnet videre, at ransomware kunne have haft langt større dramatiske konsekvenser, havde det ikke været for NCSC, industrien og andre landes myndigheder.

Ifølge cybersikkerhedschefen arbejder NCSC indgående på at forstå det kriminelle system, der hjælper med at drive ransomware-angreb, og hvordan ransomware-bander og deres teknikker udvikler sig. For målet er at gøre ransomware til en urentabel og uattraktiv forretning, pointerede hun.

Ifølge nyligt offentliggjorte tal fra cybersikkerhedsfirmaet WatchGuard er der i første kvartal af 2022 registreret tre gange så meget ransomware-aktivitet som i samme periode i 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere