Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Britisk cybersikkerhedschef udråber ransomware til den største globale cybertrussel

Den største globale cybertrussel er ransomware. Angrebene har potentiale til at påvirke hele samfund og økonomier, lyder det fra direktøren for det britiske National Cyber ​​Security Center.

Ransomware er den største cybersikkerhedstrussel, som verden står over for i dag. De ødelæggende angreb har potentiale til betydeligt at påvirke hele samfund og økonomier – og ransomware er ubønhørlige.

Sådan lyder den dystre besked fra chefen for britiske ​​National Cyber ​​Security Center (NCSC), skriver Zdnet.

"Selv med en krig, der raser i Ukraine – er den største globale cybertrussel, vi stadig står over for, ransomware. Det fortæller noget om omfanget af problemet," sagde Lindy Cameron, direktør for NCSC i en tale ved Tel Aviv Cyber ​​Week.

"De udvikler sig hurtigt, de er altomfattende, de er i stigende grad tilbudt af bander som en service, hvilket sænker barren for adgang til cyberkriminalitet."

Ifølge Zdnet Lind Cameron om, at "disse komplekse angreb har potentialet til at påvirke vores samfund og økonomier betydeligt".

Hun indikerede ifølge Zdnet videre, at ransomware kunne have haft langt større dramatiske konsekvenser, havde det ikke været for NCSC, industrien og andre landes myndigheder.

Ifølge cybersikkerhedschefen arbejder NCSC indgående på at forstå det kriminelle system, der hjælper med at drive ransomware-angreb, og hvordan ransomware-bander og deres teknikker udvikler sig. For målet er at gøre ransomware til en urentabel og uattraktiv forretning, pointerede hun.

Ifølge nyligt offentliggjorte tal fra cybersikkerhedsfirmaet WatchGuard er der i første kvartal af 2022 registreret tre gange så meget ransomware-aktivitet som i samme periode i 2021.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere