Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Til dem der skulle hade Teams-ringetonen: Man kan faktisk godt lave den om

Microsoft Teams, Zoom og Webex gemmer alle på muligheder for at lave om på ringetone.

Efter mere end to år med corona-relaterede lockdowns og hybrid-arbejde har du med al sandsynlighed stiftet bekendtskab med chat- og video- og samarbejdsprogrammet Teams fra Microsoft.

Og er det tilfældet, er du sikkert også bekendt med den halvirriterende ringetone, som programmet anvender, når et Teams-møde eller opkald skal skydes i gang.

Der er dog ingen grund til pine sig selv mere end nødvendigt.

For Microsoft-programmet giver dig mulighed for at skifte til en anden lyd som præludie til det forestående virtuelle møde.

Sådan skifter du lyden i Teams

Funktionen er gemt inde i Teams indstillingsfane, der gemmer sig i de tre prikker i øverste bjælke ved siden af dit login-ikon.

Herfra kan du af menuen vælge ’Indstillinger’ og derinde finde menu-punktet ’Opkald’.

Under dette finder du overskriften ’Ringetoner’, hvor du kan indstille, hvilken af 16 forskellige ringetoner du kunne tænke dig.

Bemærk, at du her har mulighed for at finde særligt høje ringetoner, så det bliver sværere at overhøre eventuelle opkald.

Også til Zoom og Webex

Konkurrerende løsninger til Teams-videoopkald tilbyder også lignende muligheder for at tilpasse ens ringetoner ved indkommende opkald.

Hos Webex finder du muligheden ved at klikke på dit profil-ikon og der vælge ’Indstillinger’ og efterfølgende ’Notifikationer’.

Der vil du finde menupunktet ’Opkald’, hvor du kan vælge en ny ringetone fra en liste.

En lignende funktion finder du i Zooms desktop-app under ’Indstillinger’ og efterfølgende under ’Lyd’, hvor der vil dukke en mulighed for at vælge ’Udvidelser’, hvor der kan vælges en ny ringetone.