Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk aflyser Twitter-opkøb: Handlen kan stadig blive tvunget igennem

Elon Musk trækker sig ud af sin Twitter-handel - men opkøbet kan stadig nå at blive tvunget igennem, vurderer eksperter.

Flere ugers opkøbs-drama synes at have fået sig en ende, da rigmanden Elon Musk i weekenden bekendtgjorde, at Twitter-opkøbet er aflyst.

”Hr. Musk aflyser opkøbet, fordi Twitter bryder med flere opkøbs-betingelserne, mens det synes at have tegnet et vildledende og usandt billede af virksomheden, som hr. Musk har beroet på ved at indgå opkøbsaftalen, ” lyder det i en meddelelse til de amerikanske myndigheder, fra Elon Musks juridiske team.

Blandt Musks stridspunkter er Twitters opgørelse af bot-trafik på Twitters platform, som han mener har været for lav.

Elon Musks opkøbsaftale kan dog stå til troende, vurderer flere juridiske eksperter, som vurderer, at Twitter vil søge retten ved Delaware om at gennemføre handlen allerede mandag morgen, skriver The Guardian.

”De vil med al sandsynlighed have til protokols, at de ikke forbryder sig opkøbskontrakten. De vil også have retten til udstede en ordre om, at Musk skal følge de forpligtelser, der ligger i kontrakten,” siger Brian Quinn, juraprofessor ved Boston College mens han estimerer, at Elon Musks argumenter for at undsige sig handlen ikke vil holde vand.

Elon Musks krav om en detaljeret redegørelse for bot-trafik ikke er rimelige og derfor ikke vil blive godkendt af retten: ”Han kan ikke anvende urimelige krav som påskud til at rive en kontrakt over,” påpeger han.

En langtrukken retssag vil udskyde muligheden for en handel, men vil samtidig øve skade på Twitters aktie-kurs og selskabets ansattes moral, lyder det. Twitters aktie bliver handlet til 36,81 dollars – næsten en tredjedel under Elon Musks bus på 54,20 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere