Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU vil undersøge tidligere konkurrencekommissær efter gigantisk Uber-læk

EU-Kommissionen har bedt en den tidligere konkurrencekommissær om en udredning, da hun spiller en uheldig rolle i det store Uber-læk.

Et gigantisk læk på over 124.000 dokumenter, heriblandt 83.000 mails og 1.000 samtaleoptagelser, viser hvordan kørselstjenesten Uber imellem 2013 og 2017 bedrev virksomhed på kant med loven med hjælp fra toppolitikere.

Og nu har EU-Kommissionen bedt om en udredning fra Magrethe Vestagers forgænger, den tidligere konkurrencekommissær i EU Neelie Kroes efter hendes uheldige medvirket i lækket, hvor hun angiveligt har drevet lobbyvirksomhed for kørselstjenesten.

Det skriver Reuters.

Hollandske Neelie Kroes var EU-kommissær fra 2004 til 2014 og har angiveligt hjulpet Uber i hemmelighed. Det skulle være sket i hendes såkaldte afkølingsperiode på 18 måneder efter at være stoppet i kommissionen. Her har hun angiveligt lobbyet for Uber i Holland.

Hun mener selv, at hun ikke har gjort noget forkert, og at hendes rolle som en særlig udsending for teknologivirksomheder betød, at det var hendes job at tale med politikere om spirende firmaer i sektoren, skriver The Guardian.

Periodens formål er at forhindre interessekonflikter ved at begrænse den type af opgaver en kommissær kan påtage sig lige efter endt embedsperiode.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere