Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google drosler ned for ansættelser resten af året

Endnu en amerikansk tech-virksomhed melder sig i kåret om omstruktureringer i forretningen i kølvandet på usikre tider.

Google vil bremse ansættelser resten af ​​året.

Det har Alphabet og Googles CEO Sundar Pichai fortalt til søgegigantens ansatte, skriver Wall Street Journal.

Googles opbremsning er den seneste i rækken af teknologivirksomheder, der enten trækker drosler ned fpr nye ansættelser eller trimmer personalet.

I en e-mail, der blev sendt til medarbejderne tirsdag, skriver Sundar Pichai, at Google ville "sænke tempoet i ansættelsen resten af ​​året, mens han stadig støtter selskabets vigtigste muligheder."

Det står klart fra mailen, at der for alvor i økonomisk usikre tider vil blive prioriteret benhårdt internt i Google.

"Fremover skal vi være mere iværksætterorienterede, arbejde med større hast, skarpere fokus og mere sult, end vi har vist på solrige dage. I nogle tilfælde betyder det konsolidering, hvor investeringer overlapper hinanden, og strømlining af processer. I andre tilfælde betyder det, at man standser udrulningen og genudsender ressourcer til områder med højere prioritet," lyder beskeden fra Sundar Pichai.

Omkring 10.000 nye medarbejdere blev ansat hos Google i løbet af andet kvartal

Googles ansættelsestal er voldsomme. Omkring 10.000 nye medarbejdere fik kontrakt i andet kvartal.

Ved udgangen af marts rapporterede moderselskabet Alphabet om samlet 163.906 ansatte, en stigning på 17 procent fra året før.

Samme takter er set hos flere andre tech-selskaber som Netflix, Tesla og Facebook.

Og så sent som i går tirsdag meldte Microsoft, at det er i gang med en omstrukturering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere