Artikel top billede

Karaktergalleriet er stærk fra starten men udvikleren har allerede snakket om muligheden for at det kan blive udvidet i fremtiden. (Foto: Tribute Games)

Spilanmeldelse af Teenage Mutant Ninja Turtles - Shredder's Revenge: Slutfirsernes største tegnefilm i nyt spilformat er svær at stå for

Ninja-skildpadderne er tilbage i spilform og med styr på detaljerne er charmeangrebet svært at stå for.

Det kan være nemt engang i mellem at blive en smule nostalgisk i forhold til hvordan det plejede at være, særligt hvis man var spilfan tilbage i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne. Dengang blev de nyeste og bedste spiloplevelser fundet i grillbarens tilhørende arkadehal, og var man særlig heldig kunne man et års tid senere købe en variant af samme oplevelse til Super Nintendo eller Sega Mega Drive-konsollerne derhjemme.

Kan man huske alt det, vil man muligvis også kunne huske det fabelagtige Teenage Mutant Ninja Turtles: The Arcade Game, samt de lige så gode Turtles in Time (Super Nintendo) og Hyperstone Heist (Mega Drive) der naturligvis alle sammen var baseret på den afsindigt populære tegnefilm om de fire ninja-skildpadder.

Canadiske Tribute Games har også kunnet huske alle de klassiske spil, og med hjælp fra udgiveren DotEmu der er eksperter i på bedste vis at genoplive gårsdagens klassikere, har de skabt et nyt og fortryllende Turtles-eventyr. Faktisk er det som om de nøjsomt har taget alle de bedste aspekter af de forgangene spil, krydret det med et lidt mere nøjsomt spilsystem og tilsat det hele så mange referencer til tegnefilmene og spillene, at det er svært ikke at råbe ”Cowabunga!” når man uddeler tæv til Foot-klanens soldater.

Opbygningen er simpel og der er tale om at kampspil af den slags, et virvar af fjender skal hav tæv og tommelfingeren skal sættes på autofire, Shredders nyeste, ondsindige plan danner baggrund for det hele, men også Krang, Rocksteady og Bebop er med for at spænde ben for enhver redningsaktion.

På heltesiden er det naturligvis muligt at tage kontrol over alle de fire helte-skildpadder, Leonardo, Donatello, Michelangelo og Raphael. Yderligere er det også muligt at uddele tæv med April O'Neil, Master Splinter og en gemt, men særdeles kærkommen hemmelig figur.

Man kan gå til det hele gennem to forskellige spiltyper. Arcade Mode sætter det hele op som stod man i arkadehallen med lommen fuld af mønter, og lader dig drøne gennem det hele så længe du har liv eller credits nok. Mere dybde tilføjes gennem Story Mode, som dækker over den samme opbygning men tilføjer muligheden for løbende at opgradere helteholdets evner. Det er også i Story Mode hvor man støder på de mange gemte hemmeligheder, og de kan særlig være sjove at finde hvis man er storfan af den oprindelige tegnefilm.

Alt efter hvor mange man befinder sig på sofaen og hvor stor fladskærmen er, er det muligt at spille op til seks personer sammen på samme tid. Det har ikke været muligt at teste under denne anmeldelse, men med blot tre spillere det hele kaotisk nok, så man skal måske lige have styr på temperamentet inden yderligere tre spillere inviteres.

Det skinner igennem hele oplevelsen at Tribute Games har været fans af både den oprindelige tegnefilm og efterfølgende spil. Er man fan af begge er nærmest hver en scene i det nye eventyr værd at nærstudere for små referencer.

Samtidigt fortjener den canadiske udvikler stor ros for den grafiske indpakning, der serveres med lækker pixelgrafik. Spillet skifter konstant ud i baggrunde, scener og fjender, så man sjældent føler at man har set det hele før.

Det hele vækkes til live med så utroligt mange unikke animationer, at der hele tiden er noget at kigge på. De fjendtlige fodsoldater er i særdeleshed en fryd at beskue, fordi de i næsten hver scene er i gang med noget næsten udskyldigt, der sjældent har særlig meget at gøre med de skumle planer de er blevet hyret til.

Ligeledes af hver medlem af helteholdet givet liv med hver deres unikke animationer og tricks, hvilket betyder at forskellen mellem dem er større end hvad man normalt forventer af et spil af denne type.

Det er svært at forstille sig hvordan Tribute Games skulle have lavet et meget mere troværdigt Turles-eventyr, og Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge emmer af kærlighed til originalmaterialet. Alt lige fra den VHS-lignende introduktion med det kendte tema, til stemmeskuespillet, referencerne og den lettilgængelige spilbarhed fortæller om en udvikler for hvem det har været en æressag at ramme det hele helt rigtigt.

Er man derfor en pizza-spisende, cowabunga-råbende fan at ninjaskildpaddernes tidligere spileskapader, er her et nyt eventyr man ganske simpelt ikke må snyde sig selv for.


Loading ikon