Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Danish Crown investerer tocifret millionbeløb i robotter og reducerer medarbejderstanden

Robotterne kommer nu i endnu højere antal til slagteriet Danish Crown. Og det vil koste arbejdspladser, men det vil også give bedre arbejdsforhold siger virksomhedens tekniske direktør.

Med en investering for 200 millioner kroner har kødfabrikanten Danish Crown for alvor råbt "robotterne kommer".

I den evige frygt for, at det arbejdsomme hardware vil overtage menneskelige arbejdspladser bliver en realitet, siger Danish Crowns tekniske direktør Henrik Andersen.

Det skriver mediet Finans.

Men elemineringen af visse arbejdspladser, med ville arbejdsopgaver, skal faktisk gøre Danish Crown som arbejdsplads mere attraktiv, lyder argumentet.

Til Finans forklarer Henrik Andersen:

"Vi vil gerne være en så attraktiv arbejdsplads som muligt, og vi har som så mange andre også oplevet problemer med at rekruttere folk til vores fabrikker. Vi mærker en særlig høj personaleomsætning, hvor der blandt andet er tunge løft. Derfor er det et strategisk indsatsområde at eleminere de job."

Det vil sige, at for at tiltrække flere til slagteriarbejdet vil der ske en reduktion af de 5000 arbejdsplader, der i dag er i slagtevirksomheden.

Disse arbejdspladser går fra Sæby, Skærbæk, Rønne, Ringsted, Horsens, Herning, Blans og Aalborg.

Hvorfor denne udskiftning med robotter først kommer nu, forklarer Henrik Andersen, er fordi det ikke er lige så let at få fremstillet robotter, der kan håndtere det de brøde kødprodukter, som Danish Crown fremstiller i forhold til, hvis man eksempelvis sammneligner med en bilfabrik, hvor alle enheder er ens.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere