Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Danish Crown investerer tocifret millionbeløb i robotter og reducerer medarbejderstanden

Robotterne kommer nu i endnu højere antal til slagteriet Danish Crown. Og det vil koste arbejdspladser, men det vil også give bedre arbejdsforhold siger virksomhedens tekniske direktør.

Med en investering for 200 millioner kroner har kødfabrikanten Danish Crown for alvor råbt "robotterne kommer".

I den evige frygt for, at det arbejdsomme hardware vil overtage menneskelige arbejdspladser bliver en realitet, siger Danish Crowns tekniske direktør Henrik Andersen.

Det skriver mediet Finans.

Men elemineringen af visse arbejdspladser, med ville arbejdsopgaver, skal faktisk gøre Danish Crown som arbejdsplads mere attraktiv, lyder argumentet.

Til Finans forklarer Henrik Andersen:

"Vi vil gerne være en så attraktiv arbejdsplads som muligt, og vi har som så mange andre også oplevet problemer med at rekruttere folk til vores fabrikker. Vi mærker en særlig høj personaleomsætning, hvor der blandt andet er tunge løft. Derfor er det et strategisk indsatsområde at eleminere de job."

Det vil sige, at for at tiltrække flere til slagteriarbejdet vil der ske en reduktion af de 5000 arbejdsplader, der i dag er i slagtevirksomheden.

Disse arbejdspladser går fra Sæby, Skærbæk, Rønne, Ringsted, Horsens, Herning, Blans og Aalborg.

Hvorfor denne udskiftning med robotter først kommer nu, forklarer Henrik Andersen, er fordi det ikke er lige så let at få fremstillet robotter, der kan håndtere det de brøde kødprodukter, som Danish Crown fremstiller i forhold til, hvis man eksempelvis sammneligner med en bilfabrik, hvor alle enheder er ens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere