Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA skal forøge budgettet til oprydning af Huawei-udstyr hvis udrensningen skal lykkes

Det afsatte budget til oprydning af kinesisk teleudstyr skal være mere end dobbelt så stort, hvis projektet skal lykkes. Sådan lyder anmodningen til den amerikanske Kongres i disse dage.

Den amerikanske teletilsynsmyndighed har netop ansøgt Kongressen om yderligere tre milliarder dollar, til at finansiere fjernelse af kinesisk udstyr fra amerikanske netværk.

Det vil bringe de samlede omkostninger til projektet om at rydde det amerikanske telenetværk for alt hvad der hedder Huawei og ZTE på 4,9 milliarder dollar i alt - svarende til cirka 36 milliarder danske kroner.

På den måde overstiger budgettet langt over 50 procent af dét, der oprindeligt var estimeret.

Det skriver Reuters.

"Tilbagebetalingsprogram vil kræve 4,98 milliarder dollar, hvilket afspejler et nuværende underskud på 3,08 milliarder," skriver formanden for Federal Communications Commission (FCC) Jessica Rosenworcel, fredag ​​i et brev til senator Maria Cantwell, som leder udvalget for handel, videnskab og transport.

Da kongressen kun bevilgede 1,9 milliarder dollars til at finansiere fjernelsesprocessen, ville virksomheder kun få godtgjort omkring 40 procent af omkostningerne, tilføjede hun.

FCC udpegede i 2019 specifikt de kinesiske teleselskaber Huawei og ZTE til hovedtrusler, og tvang gennem lovgivning amerikanske virksomheder til at sortere udstyr fra kinesiske selskaber ud af sine netværk.

De virksomheder der tog denne opgave på sig, ville blive inkluderet i en statslig fund, der med 8,3 milliarder dollar ville finansiere nyt udstyr til virksomhederne.

Virksomhederne er dog ikke forpligtet til at udføre arbejdet, før de har modtaget refusion, oplyser Reuters.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere