Artikel top billede

(Foto: © 2017 Microsoft / Brian Smale)

Microsofts Brad Smith ser "ny æra" med begrænset arbejdskraft til virksomheder

En af Microsofts absolutte topchefer Brad Smith ser en fremtid med stagnerende arbejdskraft, og hvor presset om at betale højere lønninger kan blive permanent.

En af topfolkene i Microsoft Brad Smith, som har titlerne president og vice chair i selskabet, forudser en ”ny æra” på arbejdsmarkedet, hvor tilgangen af folk til arbejdsstyrken vil stagnere, og presset på virksomheder for at betale højere lønninger kan blive en permanent tilstand.

Det skyldes på den store klinge blandt andet en stagnerende befolkningsvækst i flere dele af verden.

Det fortæller han i et interview med Reuters.

Siden 1950 har den amerikanske arbejdsstyrke udvidet sig med fem millioner mennesker hvert femte år, men siden 2016 har tallet været nede på to millioner, skriver mediet.

"Det er med til at forklare en del af, hvorfor man kan have lav vækst og mangel på arbejdskraft på samme tid. Der er bare ikke så mange mennesker, der kommer ind på arbejdsstyrken," siger Brad Smith til Reuters.

Microsoft har for nyligt annonceret en global stigning i sine ansattes løn for at holde på arbejdskraften, og selskabet har samtidig omstruktureret, hvilke stillinger der er brug for i Microsoft. Derudover har tech-giganten ændret de ansattes arbejdsvilkår i USA og fjernet konkurrence-, og tavshedsklausuler for ansatte i landet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere