Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Skidt nyt for Elon Musk: Twitter-drama skal afgøres i oktober

Datoen for det dramatiske retsopgør mellem Twitter og Elon Musk rykker meget tættere på, end rigmanden ønsker det.

Hvorvidt rigmanden Elon Musks kontraktmæssige forpligtelse til at opkøbe det sociale nyhedsmedie Twitter står til troende vil blive afgjort tidligere, end rigmanden ønsker det.

Det sker, når de to parter tørner sammen i retten allerede i oktober måned, fremfor at blive udskudt frem til februar, som Elon Musk ønskede det, skriver The New York Times.

Twitter søgte selv om at få en afklaring i retten allerede i september.

Den 44 milliard dollar store handel som parterne indgik i april blev ellers sendt ud i det uvisse, efter at Elon Musk tidligere på måneden oplyste, at handlen skulle aflyses på grund af blandt andet mangelfulde oplysninger angående såkaldte ’bots’ på Twitters platform.

Twitter melder selv, at alle ønsker fra den potentielle Twitter-opkøber er blevet indfriet.

Det fik Twitter til at stævne Elon Musk ved den amerikanske retsindstans Delaware Chancery Court, en amerikansk myndighed, der er optimeret til at afgøre erhvervstvister.

Retsindstansen begrunder den tidlige oktober-retssag med, at jo længere retssagen trækker ud vil skade Twitter.

”Jo længere opkøbet står i det uvisse, jo mere trækker det skyer af usikkerhed over virksomheden,” noterer den ledende dommer Kathaleen McCormick.

Retten estimerer, at sagen vil tage fem retsdage og at de eksakte datoer, vil blive koordineret mellem retten og de to parter.

Den tidligere retssag slukker Elon Musks eventuelle håb om at flytte datoen til et tidspunkt, der kunne rykke en eventuel overtagelse til 23. april, hvor hans finansieringspakke udløber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere