Artikel top billede

Står din løn mål med, hvad de tjener hos de amerikanske tech-giganter? Højdespringeren ligger på 2,1 millioner årligt

Det er klækkelige summer man kan tjene hos de store tech-giganter viser nye tal. Se højdespringeren og bunden af klassen her.

Har man landet et job hos en af de store amerikanske tech-giganter, så er lykken for mange af de ansatte gjort. I hvert fald, når man ser på lønnen.

Tal som analyseformaet MylogIQ har indsamlet og behandlet fra det amerikanske S&P 500-indekset viser nemlig lønsedler, som årligt lyder på flere millioner kroner.

Det skriver mediet Finans.

Google

Helt øverst på listen ligger Google, som har en median-løn på 2.161.000 kroner. Det vil sige, at halvdelen af medarbejderne hos Google ligger under dette lønniveau og den anden halvdel ligger over.

Konceren har globalt 164.000 ansatte. Ifølge Finans er der mindst 50.000 af disse, der hver måned modtager 180.000 kroner hver måned. Medregnet i det beløb er bonusser og aktieoptioner, hvis værdi som bekendt er svingende.

Meta

Kun få tusind kroner fra Google ligger Meta, som blandt andet ejer Facebook.

Her trækker halvdelen af medarbejderne 2.139.000 kroner ud årligt.

Der er 78.000 ansatte i Meta på verdensplan.

Twitter og Netflix

Herefter kommer Twitter-koncernen, hvor de ansatte typisk tjener 1,7 millioner årligt. Hos Netflix ligger median-lønnen på 1,5 millioner kroner årligt.

Apple og Amazon i bund

Sammenlignet med disse fire selskaber ser det sløjt ud med Apple og Amazon.

Hos Apple kan den øvre halvdel af medarbejderne slippe afsted med 496.000 kroner årligt mens samme gruppe hos Amazon må nøjes med 290.000 kroner.

Hvorfor det store løngab?

Den store forskel, forklarer Finans, skuldes primært typen af ansatte.

Hvor Google primært har it-ingenører ansat, er det hovedsagligt ufaglærte der fylder Apples og Amazons arbejdsgange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere