Artikel top billede

Står din løn mål med, hvad de tjener hos de amerikanske tech-giganter? Højdespringeren ligger på 2,1 millioner årligt

Det er klækkelige summer man kan tjene hos de store tech-giganter viser nye tal. Se højdespringeren og bunden af klassen her.

Har man landet et job hos en af de store amerikanske tech-giganter, så er lykken for mange af de ansatte gjort. I hvert fald, når man ser på lønnen.

Tal som analyseformaet MylogIQ har indsamlet og behandlet fra det amerikanske S&P 500-indekset viser nemlig lønsedler, som årligt lyder på flere millioner kroner.

Det skriver mediet Finans.

Google

Helt øverst på listen ligger Google, som har en median-løn på 2.161.000 kroner. Det vil sige, at halvdelen af medarbejderne hos Google ligger under dette lønniveau og den anden halvdel ligger over.

Konceren har globalt 164.000 ansatte. Ifølge Finans er der mindst 50.000 af disse, der hver måned modtager 180.000 kroner hver måned. Medregnet i det beløb er bonusser og aktieoptioner, hvis værdi som bekendt er svingende.

Meta

Kun få tusind kroner fra Google ligger Meta, som blandt andet ejer Facebook.

Her trækker halvdelen af medarbejderne 2.139.000 kroner ud årligt.

Der er 78.000 ansatte i Meta på verdensplan.

Twitter og Netflix

Herefter kommer Twitter-koncernen, hvor de ansatte typisk tjener 1,7 millioner årligt. Hos Netflix ligger median-lønnen på 1,5 millioner kroner årligt.

Apple og Amazon i bund

Sammenlignet med disse fire selskaber ser det sløjt ud med Apple og Amazon.

Hos Apple kan den øvre halvdel af medarbejderne slippe afsted med 496.000 kroner årligt mens samme gruppe hos Amazon må nøjes med 290.000 kroner.

Hvorfor det store løngab?

Den store forskel, forklarer Finans, skuldes primært typen af ansatte.

Hvor Google primært har it-ingenører ansat, er det hovedsagligt ufaglærte der fylder Apples og Amazons arbejdsgange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere