Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Dystre tal: Mobilsalget fortsætter med sine voldsomme nedtur

Efter boomet kommer krakket: Det globale mobilsalg går endnu en gang markant tilbage.

Afmatningen tager til, når det gælder salget af mobiltelefoner på globalt plan.

Igennem det andet kvartal 2022 er der udsendt ni procent færre smartphones end i det forrige – et kvartal, der ellers markerede sig ved, at bunden på mobilmarkedet blev puffet ud med 10 procents tilbagegang.

Det fremgår af analysehuset Canalys nyeste opgørelse over det globale antal mobiltelefoner, som producenterne sender ud i markedet.

De sløje tal kommer efter en euforisk periode i første og andet kvartal 2021, hvor der blev registreret henholdsvis 30 og 10 procents fremgang for mobilmarkedet.

Apple vinder

Mens de førende mobilproducenter som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo alle mister markedsandele, vinder Apple som den eneste andele blandt markedets fem største aktører.

Set over det sidste år, går Apple fra 14 til 17 procents markedsandele, båret frem af et stærkt salg af selskabets iPhone 13.

De tre kinesiske producenter Xiaomi, Oppo og Vivo går sammenlagt ned på at have 33 procents markedsandele mod 38 procent tidligere, en udvikling præget af et svigtende salg i det kinesiske hjemmemarked, som plages af en stribe corona-nedlukninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere