Artikel top billede

Alt fra lade etui til hovedtelefoner og den lille wi-fi dongle er lækkert lavet. Alle tre dele kan være i lade etuiet. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Et in-ear gaming-headset giver absolut ingen mening - lige indtil JBL's bud modbeviser den påstand

Nyeste trend ligner et marketingsstunt for at sælge flere enheder. Men efter at have prøvet JBLs Quantum TWS giver det faktisk mening. Og heldigvis kan det også spille musik.

Jeg forstår udmærket behovet for at finde nye behov, som vi forbrugere ikke anede vi havde. Og selvom mange giver mening, giver endnu flere det modsatte.

Således var min naturlige journalistiske skeptisk i højeste alarmberedskab, da det væltede ind med nyheder om in-ear gaming-headset fra flere producenter.

Over-ear modellerne fungerer jo godt, og er på mange punkter anderledes end normale hovedtelefoner. Ikke mindst på grund af de indbyggede mikrofoner og ofte helt lukkede typer.

Men altså, in-ear. Virkelig?

Store men behagelige

Sættet leveres i det sædvanlige lade-etui. Lidt større end gennemsnittet, men i ret lækker kvalitet. Især den måde hovedtelefonerne glider ned på plads i etuiet, er gjort ekstra god. Det er de små fede detaljer, der gør sættet rart at bruge hver dag.

Enhederne er noget større end gennemsnittet af in-ear hovedtelefoner. De er typen, der stikker lidt ud som Apples Airpods. Men det er mere selve hovedtelefonen, der skal ind i øret, der er større.

Størrelsen giver mening rent praktisk, da det er lettere at få gode højttalere og elektronik bygget ind. Samt at kunne lave et kammer, der er lidt større og derved kan give bedre og renere lyd. Det er ren lydmatematik for kendere (læs: nørder).

Og overraskende nok fungerer de godt i øret. De stikker ikke voldsomt ud, og selvom de er lidt kantede i designet, er der god plads. I hvert fald på de ti forskellige stakler, bad stikke dem i øret.

Du kan naturligvis tilpasse med forskellige for parter, men her er de som andre hovedtelefoner. Det dets lydkammer, så at sige, der er større. Men det er som sagt ikke noget stort problem. Sammenligner du med nogle af de mindre typer på markedet kan jeg da helt tydeligt mærke forskel, men pointen er at Quantum TWS ikke generer, og heller ikke falder let ud i øret.

Både bluetooth og wi-fi

I lade etuiet er en ekstra lille enhed. En USB-C sender du kan sætte i din pc, Xbox eller Playstation. Den kan sende via Wi-Fi og sikrer at du ikke har forsinkelse på gaming lyden. God detalje når du bruger dem hjemme.

Men som jeg ser det er de primært gode når du er på farten, hvor du vil tilslutte via Bluetooth (5.2). Og i de spil jeg forsøgte mig med, var der ikke problemer med såkaldt lag og latency.

Batteritiden er på otte timer og på et helt døgn, når lade etuiet medregnes.

Stort lydbillede

Streamer du musik direkte fra din smartphone venter der et stort lydbillede. Rummet omkring musikken er ganske enkelt større og fornemmelsen af rum – perspektiv, er klart til stede. Ikke nødvendigvis bedre end andre gode in-ear hovedtelefoner. Men bestemt anderledes.

Dernæst er bassen markant længere fremme i lyden. Den er ikke anmassende, men som at der per default er loudness funktion slået til. Du ved funktionen, hvor der skrues lidt op for bas og nedre mellemtone, så alt lyder lidt mere tungt.

Så et lydbillede det menneskelige øre er glad for. Bestemt ikke korrekt eller neutralt, men et der faktisk lyder meget godt. Og især klæder den musik og lyde, der er i spil.

Så ikke overraskende er lydscenariet i spil det samme. Der er en god rummelighed, der er gode effekter og præcisionen er der også. Ikke helt så god som et stort gaming headset. Du vil blive skudt oftere, hvis du bruger JBL. Så er det sagt…

Oplagt til dig på farten

Selvom du kan bruge sættet hjemme, så er det på farten jeg ser deres berettigelse. Og med en pris på 1199 kroner, bliver det en kostbar løsning, hvis det kun er til spil på din smartphone. Brug dem til musik, til at nappe opkald og naturligvis spil, når du er væk hjemmefra.

Kvaliteten af hovedtelefonerne er god, og finishen er noget over middel, så der kvitteres med en karakter i den høje ende.


Loading ikon