Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Bosch/PR)

Chip-tørken er ved at aftage: Flere virksomheder ser en vej ud af forsyningskrisen

Det er blevet markant lettere at få sine chip-forsyninger i hus ude i indsutrien.

Efter to år med manglende chip-komponenter begynder virksomheder fra en række industrielle sektorer at se en ende på chip-tørken.

Virksomheder som den sydkoreanske bilproducent Hyundai Motors, den svensk-schweiziske robot-producent ABB samt svenske hvidevare-producent Electrolux, melder alle om lysere tider, skriver nyhedbureauet Reuters.

For Hyundai har det været med til at øge bundlinjen, så selskabet kunne præsentere sit bedste kvartalsregnskab i otte år.

En lignende melding kommer fra storleverandør til bilindustrien ABB, som påpeger, at chip-flaskehalse er ved at være fortid, hvorfor man nu forventer tocifret vækst i de kommende tre måneder.

”Vores leverandører forpligtelser er markant bedre nu,” forklarer administrerende direktør Bjørn Rosengren, til mediet.

Selv om svenske Electrolux i modsætning til de to øvrige virksomheder døjede med at indfri forventningerne i seneste regnskab, vurderer Europas største hvidevare-producent, at forsyningskrisen vil aftage i løbet af andet halvår 2022.

CEO Jonas Samuelson er dog fortsat påpasselig med at afblæse chip-krisen helt endnu: ”Vi er gradvis ved at komme tilbage til en mere normaliseret forsyningstilstand,” noterer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere