Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Russisk-støttede separatister i Ukraine blokerer Google

En udbryderregion i Ukraine, som er kontrolleret af russisk-støttede separatister, har blokeret søgemaskinen Google i området.

Efter krigen i Ukraine er brudt ud, har det ikke just været en venskabeligt forhold mellem Google og Rusland.

For selvom det russiske styre har meddelt, at man ikke vil lukke for søgemaskinen i Rusland, har tech-giganten alligevel modtaget beskyldninger om fake news, fået frosset sine konti og aktiver i landet, hvilket førte til, at Google filial i landet måtte indgivet en konkursbegæring, og senest fik tech-giganten en bøde på 2,6 milliarder kroner i Rusland.

Og krigen i Ukraine har ført til, at visse separatistregioner med russisk støtte lige nu har eller er i gang med forsøg på at løsrive sig resten af Ukraine. En af disse er Donetsk Peoples Republic (DPR) i den østlige del af Ukraine, og her har man nu blokeret for Googles søgemaskine netop med beskyldninger om fake news.

Det skriver Reuters.

Ifølge den selverklærede udbryderregions leder Denis Pushilin blokerer området søgemaskinen, fordi Google fremmer "vold mod alle russere".

"Hvis Google holder op med at forfølge sin kriminelle politik og vender tilbage til distribution af lov, moral og sund fornuft, vil der ikke være nogen hindringer for dets arbejde," sagde han ifølge Reuters.

Han har ikke fremlagt beviser for en stillingtagen hos Google, og Google vil ikke kommentere anklagerne eller blokeringen overfor Reuters.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere