Artikel top billede

(Foto: Napoleon Schwan/Pixabay)

Sådan forsøger Netflix at kradse flere penge ind på delte abonnementer

Netflix strammer skruen overfor platformens 'sortseere'. Sådan vil de første ekstraregninger falde.

Netflix vil antallet af ’sortseere’ til livs med et nyt tiltag, ved at tage flere penge for abonnenter, som anvendes på flere adresser.

Selskabet har igennem lang tid døjet med at undgå at Netflix-konti deles af flere brugere i forskellige husstande.

Et nyt greb i den kamp tages nu til værk i udvalgte markeder, hvor selskabet nu indfører et ekstra gebyr på to til tre dollar månedligt hos brugere, der synes at dele konto med nogle, som de ikke deler husstand med.

Det skriver tech-mediet Ars Technica.

For øjeblikket er den nye model til mellem- og latinamerikanske markeder som Argentina, Den Dominikanske Republik, El Salvadro, Guatemala og Honduras, men en global udbredelse af modellen er ikke utænkelig, noterer mediet.

Tiltaget vil ifølge Netflix’ træde i kraft fra 22. august 2022.

I praksis vil tjenesten tillade, at tjenesten anvendes i op til to uger udenfor ens hjem, før brugerne vil opkræves betaling for streaming i en ekstra husstand. Det er tilladt i op til en gang per lokation per år, hvilket kan betyde, at sommerhusejere vil kunne opleve krav om ekstra betaling.

Netflix understreger i en meddelelse, at ingen ekstraregningen ikke vil blive opkrævet automatisk og at man samtidig ønsker at være ”så betænksom som mulig i forhold til at opkræve betaling for brug af tjenesten på tværs af husstande.”

Samtidig tegner den nye løsning til at være på forsøgsbasis, da virksomheden påpeger at: ”Man ikke vil indføre tiltaget i øvrige markeder, før det har overblik over, hvad der er enklest for medlemmerne.”

Streaming-giganten har samtidig nye betalingsmodeller på tegnebrættet, og arbejder angiveligt på et reklamefinansieret streaming-tilbud, der skulle debutere en gang i 2023.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere