Artikel top billede

Ny dansk bog: ”Cybertrusler - Det digitale samfunds skyggeside”

Ny dansk bog udforsker cybertruslen samt kortlægger og beskriver de syv primære cybertrusler: cyberkrig, desinformation, cyberterrorisme, cyberspionage, overvågning, cyberkriminalitet og hacktivisme. Forfatterne har

Verden er et usikkert sted - og nettet ligeså. Det skyldes ikke mindst de kriminelle og statslige cybertrusler som konstant lurer på både enkeltpersoner, virksomheder og stater.

Det er også temaet for den kommende bog ”Cybertrusler - Det digitale samfunds skyggeside” af Jeppe Teglskov Jacobsen ogTobias Liebetrau der er hhv. adjunkt ved Institut for Militær Teknologi på Forsvarsakademiet og postdoc ved Centre de Recherches Internationales, Sciences Po i Paris.

Bogen, som udkommer til august, introducerer læseren til de mest centrale trusler fra cyberspace samt til de mange forsøg på at håndtere disse. Efter en indledning og en historisk indplacering af problemfeltet, kortlægger og beskriver bogen de syv primære cybertrusler: cyberkrig, desinformation, cyberterrorisme, cyberspionage, overvågning, cyberkriminalitet og hacktivisme.

I bogens øvrige kapitler undersøges de statslige, private og internationale forsøg på at løse de komplekse politiske og juridiske udfordringer, som de nye trusler har medført. Afslutningsvist kigger bogen fremad og giver et bud på den fremtidige cybersikkerhed.

Bogen er på 374 sider og udkommer ultimo august op DJØFs forlag. Den kan forudbestilles nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere