Artikel top billede

(Foto: Myriam Jessier)

Datamyndighed advarer mod Google Analytics

Italiens databeskyttelsesmyndighed, Garante, har sendt en advarsel ud mod at bruge værktøjet Google Analytics.

Google Analytics er ikke sikkert, hvis man spørger den italienske datamyndighed Garante.

”Et website, der bruger Google Analytics uden de sikkerhedsforanstaltninger, der er fastsat i GDPR, overtræder Privacy Act, fordi det overfører brugernes data til USA, et land, der mangler tilstrækkelig databeskyttelse,” meddeler Garante, skriver Version2.

Garante har i længere tid undersøgt Google Analytics, og konklusionen var, at Analytics indsamler data som IP-adresser, browseroplysninger, operativsystem, skærmopløsning, sprogvalg, dato og klokkeslæt, som så bliver sendt til USA.

Derudover konkluderer myndigheden, at IP-adressen er personlige oplysninger, og at det ikke er nok at forsøge at anonymisere dem ved at fjerne nogle af cifrene, skriver mediet.

”Den italienske SA ønsker at henlede opmærksomheden fra alle italienske webstedsoperatører, både offentlige og private, på ulovligheden af ​​dataoverførsler til USA som følge af brugen af ​​GA - delvist på grund af de mange advarsler og forespørgsler, der er modtaget indtil videre,” skriver Garante i pressemeddelelsen og fortsætter:

Den italienske SA opfordrer alle registeransvarlige til at verificere, at brugen af ​​cookies og andre sporingsværktøjer på deres websteder er i overensstemmelse med databeskyttelsesloven; dette gælder især Google Analytics og lignende tjenester.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere