Artikel top billede

Trods pænt regnskab og stort aktiehop: Amazon skiller sig af med 99.000 ansatte

Amazon fyrer i stor stil alt imens at virksomhedens omsætning vokser over forventningerne.

Amazon klarer skærene i en tid, hvor både tech-gigantens top- og bundlinje synes ellers at være truede, efter at læmpede corona-restriktioner, inflation og mørke skyer begyndte at trække over den globale økonomi.

Alt dette har dog ikke forhindret Amazon i regnskab for 2. kvartal 2022 at fortsætte sin omsætningsvækst med omkring syv procent og endda overgå forventningerne med et par procent ved at skabe 121 milliarder dollar på toplinjen.

Også Amazons web services og annonce-forretningen er i vækst, og bidrager med henholdsvis 19,7 og 8,8 milliarder til omsætningen.

Negativ indtjening

Selskabet indtjening er derimod i det røde felt og lander på minus 2,0 milliarder, hvilket selskabets administrerende direktør Andy Jassy forventer vil bedres i den kommende tid.

”Til trods for inflationært pres fra stigende brændstof-, energi- og transportpriser, er vi i færd med at justere vores kontrollerbare omkostninger, som vi henviste til sidste kvartal, særligt ved at øge produktiviteten i vores logistiske afdeling,” forklarer Amazon-chefen.

I det ligger selskabets store stabsreduktion, som over kvartalet er blevet 99.000 medarbejdere fattigere. Selskabets beskæftiger nu 1,52 millioner ansatte.

Selskabets underskud er blevet skærpet af nedskrivninger for 3,9 milliarder dollar investeringer i elbilsproducenten Rivian, som siden starten på året har betydet tab for 11,5 milliarder dollar for tech-giganten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere