Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Blandede bolsjer i nyt Apple-regnskab: Tjener styrtende, men Mac-salget lider

Der kan læses både optimistiske og mere pessimistiske tegn i Apples kvartalsregnskab for andet halvår 2022.

Det var med spænding at Apples udgivelse af sit seneste kvartalsregnskab. Mens mørke skyer har trukket sig sammen over den globale økonomi og tech-sektoren i særdeleshed er klodens største tech-virksomheds økonomiske ve og vel en afgørende indikator.

Her overgik Apple markedets forventninger med en smule, med iPhone-salg og services som begge ydede over det forventede ved at lande henholdsvis 2,8 og 12 procent over sidste års tal for samme regnskabsperiode.

Dækningsbidraget er samtidig vokset til 43,26 procent mod 42,61 procent tidligere i en tid, hvor inflation og pres på forsyningskæder kunne trække marginer nedad.

Den samlede toplinje er oppe med to procent og lander på 83,0 milliarder dollar – en anelse over de forventede 82,81 procent.

Vissee svaghedstegn

Mens Apple overordnet set går frem, er flere nøgleområder på retræte.

Her er det især Mac-salget der lider, ved at inkassere en markant tilbagegang på 10 procent fra samlet set 8,24 milliarder dollar i andet kvartal 2021 til blot 7,38 milliarder dollar i årets andet kvartal.

Her noterer Apple, at chip-mangel og en stærk dollarkurs har været udslagsgivende for det svigtende computersalg.

iPad-salget løjer også af hos Apple, og noterer sig for en nedgang på to procent til 7,22 milliarder dollar.

Dermed ses en tendens hvor Apple omsætter omtrent det samme på iPad- og Mac-forretningerne.

Selskabets øvrige kategori for wearables, home-enheder og tilbehør er også ude for en markant nedtur, ved at svinde 7,9 procent ind til 8,1 milliarder dollar.

Til slut er selskabets udbytte også droslet ned fra 1,31 dollar per aktie til 1,20 dollar per aktie.

Apples fulde kvartalsregnskab kan granskes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere