Artikel top billede

(Foto: Politiet/PR)

Rigspolitiet med stor brøler: Har slettet flere millioner filer med data om straffesager

Rigspolitiet er kommet til at slette 27 millioner datafiler om straffesager.

Myndigheden Rigspolitiet har i en bommert slettet 27 millioner filer tilhørende Midt- og Vestjyllands Politi, der omhandler straffesager.

Det oplyser justitsminister Mattias Tesfaye til Folketingets retsudvalg, skriver Jyllands-Posten.

Sletningen er sket i forbindelse med, at en server hos Midt- og Vestjyllands Politi skulle have større kapacitet, og her skete der så en fejl som Rigspolitiet Koncern IT ifølge mediet betegnes som en enkeltstående hændelse og skyldes ”en menneskelig fejl”.

Jyllands-Posten skriver dog, at datafilerne allerede var blevet overført til de tilhørende straffesager, hvor de hører hjemme, før sletningen skete.

Den tekniske opdateringsmetode, der blev brugt ved uheldet, er nu blevet fravalgt, og Rigspolitiet har underrettet Datatilsynet om sletningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere