Artikel top billede

Streaming: Blod, drageild og familieintriger i Westeros

21. august får House of the Dragon premiere og vil forsøge at løfte arven efter megasuccesen Game of Thrones.

I årevis sad Game of Thrones tungt på den popkulturelle jerntrone, men serien fik et mudret eftermæle på bagkant af sin lidt ujævne afslutning.

HBO Max satser dog på, at hardcore fantasy stadig er nøglen til streamingmarkedets skatkammer, og den 21. august får spin-off serien House of the Dragon premiere.

Den første lange trailer blev lanceret for nylig, og her er både magtglade riddere og kæmpestore drager i lange baner.

I House of the Dragon må man kigge langt efter gamle kendinge, men til gengæld er dragedronningens forfædre repræsenteret i rigt mål.

Serien foregår nemlig knap 200 år før handlingen i Game of Thrones. Her sidder Targaryen-familien tungt på magten i Westeros, og deres korps af forvoksede reptiler med dårlig ånde lægger en effektiv dæmper på enhver potentiel modstanders lyst til at drage i felten.

Men internt er der til gengæld ballade. For ganske vist har kong King Viserys Targaryen udnævnt sin datter Rhaenyra til tronfølger. Men talrige andre familiemedlemmer – blandt andet kongens lillebror Daemon – mener, at de er langt bedre egnet end hende til at bære kronen.

Den slags uenigheder bliver i sagens natur ikke ordnet over et fredsommeligt spil yatzy ved middagsbordet, men med intriger, stål og drageild.

At dømme efter traileren har HBO Max sat alle sejl til for at gøre House of the Dragon til en succes, og under en paneldebat på netop overståede Comic-Con sagde chefproduceren, at man også har sæson 2 i støbeskeen. Det er dog endnu ikke officielt bekræftet af HBO Max.

Men det er nok også nødvendigt at skrue ambitionerne i vejret, for dragekrigerne er ikke alene om at bejle til fantasyglade streamingkunders gunst her i efteråret.

Til september får The Lord of the Rings: The Rings of Power nemlig premiere på Amazon Prime, og den kan du læse mere om her [indsæt link].

Titel: House of the Dragon / Ti episode, får premiere 21. August på HBO Max