Artikel top billede

(Foto: Jesper Lisby)

Salget af Apples AirTags går amok efter lufthavnskaos: Stiger med 500 procent

Apples AirTags stiger i popularitet som følge af flere problemer med passageres bagage i lufthavnene.

Appless AirTags kan bruges til at finde forsvunden bagage, hvilket kan være nyttigt i en tid med kaos i landets lufthavne, og derfor stiger salget, skriver Meremobil.

Strejker, aflyste fly og en relativ ustabil situation i lufthavnene den seneste tid har gjort, at forbrugerne er blevet mere opmærksomme på Apple-produktet for at have mulighed for at spore bagage, som for eksempel går tabt eller bliver forsinket.

Og den stigninger mærkes særligt hos Humac.

"I Humac mærkede vi i den grad den øgede interesse for Apples AirTags. Fra juni til juli steg vores salg med 500 procent," siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac til mediet.

AirTag kan placeres i tasker, kufferter eller som vedhæng på ens nøgler.

Tidligere kontroverser

Airtags har tidligere haft kontroverser, da produktet har kunne bruges til at spore andre mennesker uden, de ved det.

Apple medlte i starten af året, at selskabet ville ændre i opsætningen af selskabets omstridte sporings-enheder AirTag, så de bliver mindre anvendelige til at spore brugere uden, at de opdager det.

Blandt ændringerne var blandt andet at nu sikre, at brugerne tidligere får besked, når en ukendt AirTag følger dem.

Desuden skal ikke-opdagede AirTags være nemmere at finde ved hjælp af en mere tydelig alarm, ligesom den kraftigere chip, som er placeret i nyere iPhones, skal udnyttes til med funktionen Precision Finding at føre brugeren direkte til selv skjulte AirTags.

Desuden vil AirTag sende en alert til brugerens iPhone, når AirTag giver lyd fra sig. Hidtil har den lille AirTag alene givet et ping fra sig.

"AirTag blev designet til at hjælpe folk med at lokalisere deres ejendele og ikke til at tracke mennesker eller andre mennesker ejendom," meddelte Apple.

Selskabet pegede dengang på, at det havde arbejdet tæt sammen med både myndigheder og sikkerheds-organisationer på at sikre AirTag mod misbrug.

Du kan læse mere om ændringerne hos Apple her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere