Artikel top billede

(Foto: Jesper Lisby)

Salget af Apples AirTags går amok efter lufthavnskaos: Stiger med 500 procent

Apples AirTags stiger i popularitet som følge af flere problemer med passageres bagage i lufthavnene.

Appless AirTags kan bruges til at finde forsvunden bagage, hvilket kan være nyttigt i en tid med kaos i landets lufthavne, og derfor stiger salget, skriver Meremobil.

Strejker, aflyste fly og en relativ ustabil situation i lufthavnene den seneste tid har gjort, at forbrugerne er blevet mere opmærksomme på Apple-produktet for at have mulighed for at spore bagage, som for eksempel går tabt eller bliver forsinket.

Og den stigninger mærkes særligt hos Humac.

"I Humac mærkede vi i den grad den øgede interesse for Apples AirTags. Fra juni til juli steg vores salg med 500 procent," siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac til mediet.

AirTag kan placeres i tasker, kufferter eller som vedhæng på ens nøgler.

Tidligere kontroverser

Airtags har tidligere haft kontroverser, da produktet har kunne bruges til at spore andre mennesker uden, de ved det.

Apple medlte i starten af året, at selskabet ville ændre i opsætningen af selskabets omstridte sporings-enheder AirTag, så de bliver mindre anvendelige til at spore brugere uden, at de opdager det.

Blandt ændringerne var blandt andet at nu sikre, at brugerne tidligere får besked, når en ukendt AirTag følger dem.

Desuden skal ikke-opdagede AirTags være nemmere at finde ved hjælp af en mere tydelig alarm, ligesom den kraftigere chip, som er placeret i nyere iPhones, skal udnyttes til med funktionen Precision Finding at føre brugeren direkte til selv skjulte AirTags.

Desuden vil AirTag sende en alert til brugerens iPhone, når AirTag giver lyd fra sig. Hidtil har den lille AirTag alene givet et ping fra sig.

"AirTag blev designet til at hjælpe folk med at lokalisere deres ejendele og ikke til at tracke mennesker eller andre mennesker ejendom," meddelte Apple.

Selskabet pegede dengang på, at det havde arbejdet tæt sammen med både myndigheder og sikkerheds-organisationer på at sikre AirTag mod misbrug.

Du kan læse mere om ændringerne hos Apple her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital