Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efter Datatilsynets forbud: Hvidovre Kommune forbereder sig på at droppe Google-teknologi i skolerne

Hvidovre Kommune er ved at lægge en plan for, hvad der skal ske, hvis Datatilsynet forbyder kommunen at bruge Chromebooks og Google Workspace i skolerne.

Hos Hvidovre Kommune på den københavnske vestegn forbereder man sig nu på, at Datatilsynet udsteder et nyt forbud mod Google Chromebooks og Google Workspace, skriver Version2.

Ligesom Helsingør Kommune, der af Datatilsynet har fået alvorlig kritik og et forbud mod at anvende Chromebooks, så anvender Hvidovre Kommune også både Chromebooks og Googles Workspace-software.

Og her forbereder man sig også på at blive ramt af forbud og kritik fra Datatilsynet.

"I forbindelse med afgørelsen i Helsingørsagen omhandlende brugen af Google Workspace, er der kommet ny viden frem i forhold til den høje kompleksitet, i anvendelsen af Google Workspace. Man har ikke tidligere vurderet, at en exitplan har været af højest prioritering. Det vurderes nu, at en exitplan skal udarbejdes som et muligt scenarie ud af flere, som vi ser for skolevæsnets digitale fremtid," skriver Iben Andersen Dall er it- og læringskonsulent i Hvidovre kommune i en mail til Version2.

Ifølge oplysninger, som Version2 har fået adgang til i en aktindsigt, understreger Hvidovre Kommune, at det aktuelle forbud kun gælder for Helsingør Kommune, men at Hvidovre forventer, at blive ramt et tilsvarende forbud.