Artikel top billede

Streaming: Milliarder, coke og tårnhøje ambitioner i Londons finanscentrum

Industry på HBO Max skildrer en hverdag, hvor knivskarp analytisk sans, spidse albuer og minimalt søvnbehov er afgørende for succes.

Finanskrisen i 2007-2009 var en dyr omgang for det globale samfund og – i vidt omfang – resultat af, at der var gamblet alt for højt alt for længe.

Da verdens fjerdestørste investeringsbank Lehman Brothers desuden vendte bugen i vejret, tænkte mange at det snart måtte være nok med at lade storbanker tjene formuer på at tage alt for store risici.

I mellemtiden er den finansielle sektor ganske vist blevet spundet ind i et net af regler og regulativer. Men pengene er stadig mere end rigelige, og for ambitiøse unge mennesker med tjek på tal og tendenser er det branchen, hvis man vil sikre sig en fremtid med palæ, feriehus, yacht og Bentley.

HBO-serien Industry følger en håndfuld nybagte kandidater på prøveansættelse i den fiktive og særdeles prestigefulde investeringsbank Pierpoint & Co, der – som det sig hør og bør – ligger midt i Londons bankende finansielle hjerte.

Her er både den ekstremt talentfulde unge kvinde, der har løjet om sin universitetsgrad, en immigrantsøn med et lidt for stort forbrug af arbejdstimer og Red Bull samt en ung fyr, der prøver at kombinere jobbet med et ambitiøst festprogram.

Dertil et udvalg af benhårde og undertiden let neurotiske chefer foruden et arbejds- og forventningspres, der nok ville tage pusten fra selv den mest ambitiøse shippingelev hos Maersk.

Man skal givetvis have været del af miljøet for at vurdere, hvorvidt det er skildret overvejende retvisende eller ej.

Men de medvirkende spiller godt og sættes – eller sætter sig selv – i den ene mere frustrerende situation efter den næste, og serien har høstet overvejende positive anmeldelser. Undertegnede har set de første episoder, og de lover rigtig godt.

Sæson 1 af Industry ligger i sin helhed på HBO Max, og i skrivende stund er cirka halvdelen af sæson 2 også tilgængelig.

Se traileren til sæson 1 her.

Titel: Industry / Kan streames på HBO Max