Artikel top billede

(Foto: Michael AltschulVisuelmedie)

Refurbish-specialisten Tier1Asset køber op i Aalborg som led i 'aggressiv vækststrategi'

Refurbish-specialisten Tier1Asset overtager aalborgensiske Ping IT, som er specialiseret i genbrug af servere og storage-udstyr. Det sker som led i selskabet ‘aggressive væksstrategi.’

Den nordsjællandske refurbish-specialist Tier1Asset overtager Aalborg-selskabet Ping IT og udvider dermed sin samlede medarbejderstab med 20 procent med et pennestrøg.

Med i købet følger nemlig 25 medarbejdere, som nu bliver kolleger med de 125 ansatte, som i forvejen er beskæftiget af Tier1Asset.

De to selskaber er begge specialister i genbrug af it-udstyr - men på hvert deres område.

Tier1Asset fokuserer nemlig på genbrug og refurbishment af pc’er og notebook-computere, mens Ping IT er specialiseret i genbrug af servere og storage-udstyr.

Tier1Asset meddeler, at selskabet årligt klargør omkring en kvart million pc’er og notebooks til videresalg.

'Betydelig økonomisk muskel'

Tier1Assets direktør og ejer, Peter William Hemicke, meddeler, at selskabet efterhånden har oparbejdet det, som han kalder for en ‘betydelig økonomisk muskel.’

De opsparede midler skal nu investeres i opkøb, hvoraf Ping IT altså er det første emne.

”Vi har lagt en aggressiv vækststrategi. og opkøbet af Ping IT er det første resultat af denne strategi, og vi håber, at flere opkøb følger, for vi ser et betydeligt vækstpotentiale,” meddeler han.

Tier1Asset landede i seneste regnskabsår en bruttofortjeneste på 54,3 millioner kroner.

Selskabets driftsresultat voksede her med næsten 170 procent fra 7,5 millioner kroner til 20,1 millioner kroner, mens bundlinien steg fra 4,9 millioner kroner til 15,1 millioner kroner.

I seneste regnskab meldte Tier1Asset om en egenkapital på 35,4 millioner kroner.

Hertil kommer en egenkapital på 55,8 millioner i Tier1Assets moderselskab, Peti Invest, som i seneste regnskabsår landede et overskud på 44 millioner kroner - omkring 10 gange mere end året før.

Ping IT’s stiftere og ejere, Jesper Villadsen og Morten Rasmussen, fortsætter i selskabet under den nye ejer og geninvesterer en væsentlig del af pengene i Tier1Asset, hvor de indtræder som medejere.
“. Når vi lader os opkøbe er det fordi, vi gerne vil være en del af et større setup for at kunne vokse hurtigere. Her er Tier1 Asset en drømmepartner for os,” meddeler Jesper Villadsen fra Ping IT.