Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mangeårige CIO hos dansk realkreditinstitut indstiller karrieren / Dansk designvirksomhed rammer plet med webshop / Larry Ellison sætter sit hus til salg for en milliard kroner

Mangeårige CIO hos dansk realkreditinstitut indstiller karrieren. Dansk designvirksomhed rammer plet med webshop. cBrain forventer stærkere resultat i 2022. 5G-relaterede jobs stiger med 65 procent. VPN-downloads ryger i vejret i Rusland. Larry Ellison sætter sit hus til salg for en milliard kroner.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing, der her som vanlig tro kommer flyvende fra Computerworld.

I nyhedscockpittet finder du i dag Alexander Haslund, som med styrepinden i hånden vil sørge for en stabil overflyvning af de hurtige it-nyheder.

Mangeårige CIO hos dansk realkreditinstitut indstiller karrieren

Christian Willemoes, it-direktør og CIO hos DLR Kredit, indstiller karrieren og giver CIO-stafetten videre til en ny.

Det fortæller han på Linkedin.

"Jeg nærmer mig med hastige skridt de 65, og derfor har jeg besluttet, at tiden er inde til et nyt kapitel i livet. Det betyder, at mit over 36-årige tilhørsforhold til DLR Kredit naturligvis skal afsluttes," skriver han.

Stillingen som it-direktør hos det danske realkreditinstitut overtages af Peter Philsbech Rasmussen.

Selv ser Christian Willemoes, der begyndte hos DLR Kredit i 1986, nu frem mod en anden tilværelse.

"Det næste kapitel i mit liv er ikke planlagt i detaljer endnu, men mon ikke familie, fritidsaktiviteter, rejser, cykling, lidt godt at spise, læsning og meget mere vil blive en del af dette?"

Dansk designvirksomhed rammer plet med webshop

Den danske designvirksomhed Sackit har med lanceringen af ny webshop i 2021 hævet salget det seneste år med 400 procent til over 40 millioner kroner.

Og her halvvejs gennem 2022 er den rekord allerede tangeret.

Væksten er det foreløbige resultat af en strategi, hvor Sackit nedskalerer antallet af forhandlere, for at satse på tættere samarbejde med fysiske partnershops og salg direkte til kunderne online.

"Vi benytter billeder og videoer til visuelt at vise produkternes funktioner, og hvordan de kan bruges sammen med andre produkter i sortimentet. Og så er vi gået væk fra det meget tekniske sprog. Jeg plejer at sige, at alle skal kunne forstå det. Det har øget kendskabsgrad og loyaliteten til vores brand, hvor langt flere genkøber end tidligere," lyder det fra direktør og stifter Kristoffer Glerup i en meddelelse.

Selskabet brugte over fire gange så meget på digital markedsføring i 2021 end i 2020, og kommer til at bruge endnu mere på det i år, lyder det.

cBrain forventer stærkere resultat i 2022

Danske cBrain er klar med en opjustering af sine forventninger til indeværende år.

"Tallene for første halvår viser en fortsat god vækst, med en markant øget eksport samt en indtjening, som ligger pænt i forhold til de udmeldte forventninger. Samtidig kan cBrain, ved indgangen til efteråret, glæde sig over en solid ordrebeholdning," lyder det i en selskabsmeddelelse.

Som følge opjusterer cBrain sine forventninger til regnskabsåret 2022 til en forventet indtjening før skat (EBT) på 18-22 procent, mod tidligere udmeldt 15-20 procent.

Forventningerne til omsætningsvækst fastholdes uændret på 20-25 procent.

cBrain offentliggør regnskab for første halvår 2022 24. august.

5G-relaterede jobs stiger med 65 procent

Antallet af jobopslag relateret til 5G steg med 65 procent fra 5.265 jobs i januar 2022 til 8.667 jobs i juli 2022.

Det viser en analyse af 175 virksomheder, som GlobalData står bag.

Der er dermed klar indikation på en stigning i efterspørgslen efter ekspertise inden for 5G-domænet, lyder det fra selskabet i en meddelelse.

Også jobopslag, hvor 6G indgår, er så småt begyndt at florerer i markedet. Ifølge GlobalData indeholdt 130 jobopslag 6G i titlen i første halvår af 2022.

VPN-downloads ryger i vejret i Rusland

I første halvår af 2022 nåede globale VPN-downloads op på 215 millioner, og det mest markante skifte i markedet blev registreret i Rusland, hvor næsten en fjerdedel af befolkningen downloadede VPN-tjenester.

Det viser den seneste opdatering til Global VPN Adoption Index, som Atlas VPN står bag.

I Ukraine blev VPN-tjenester hentet 4,2 millioner gange, hvilket sender Ukraine ind på en 10. plads på den globale VPN-downloadliste.

Rapporten viser i øvrigt, at arabiske lande fortsætter med at dominere VPN-penetrationslisten.

Larry Ellison sætter sit hus til salg for en milliard kroner

Techmilliardær og Oracle-stifter Larry Ellison har sat sit hus i Florida til salg for den nette sum af 145 millioner dollar svarende til en smule over en milliard kroner.

Det skriver Wall Street Journal.

Den luksuriøse ejendom ved havet i North Palm Beach, Florida, købte Larry Ellison for lidt over et år siden til 80 millioner dollar.

For den ene milliard kroner får man en af de største grunde ved havet i Palm Beach County på 8,5 hektar inklusive privatejet strand og klit. Det er samtidig en af en håndfuld grunde i Florida, hvor man har mulighed for at lande og lette i en helikopter.

Huset er i toscansk stil, har syv soveværelser, en hjemmebiograf, et vinrum og en tennisbane.

Mens det er et solidt og stort hus, man får for pengene, siger en ejendomsmægler fra Florida-området til Wall Street Journal, at de fleste købere sandsynligvis vil udvide huset eller rive det ned og bygge et større op fra grunden.

Larry Ellison kommer, skulle hans hus blive solgt inden for den nærmeste fremtid, ikke til at stå uden et sted at sove. Han købte for to måneder siden en endnu større ejendom i det Manalapan-området for 173 millioner dollar - svarende til 1,3 milliarder kroner - fra it-iværksætteren Jim Clark.