Artikel top billede

CanopyLab med direktør Sarah-Josephine Hjorth i spidsen tvangsopløses og lukkes

Timeglasset er løbet ud for danske CanopyLab med den omstridte iværksætter Sarah-Josephine Hjorth i spidsen. Selskabet er torsdag sendt til tvangsopløsning.

Det danske iværksætter-selskab CanopyLab med den omstridte iværksætter Sarah-Josephine Hjort i direktør-stolen skal tvangsopløses og lukkes.

Selskabet er torsdag blevet begæret lukket og opløst i Sø- og Handelsretten, hvor skifteretten nu er i gang med at gennemføre de administrative procedurer i forbindelse med lukningen.

Samtidig er Sahra-Josephine Hjorth afmeldt som direktør.

Det samme gælder hele bestyrelsen, der frem til i dag torsdag har bestået af Sahra-Josephine Hjorth, hendes mand Christian Juul Jensen samt formand Kai Tapana Talas og investoren Jørgen Balle Olesen.

Tvangsopløsningen af det engang så højt besungne CanopyLab kommer efter et forløb, hvor CanopyLab ikke retmæssigt har afleveret det lovbefalede årsregnskab.

Det kom for et par dage siden frem, at CanopyLab - der står bag en AI-baseret undervisnings-platform - skulle have indberettet sit årsregnskab til Erhvervsstyrelsen senest 8. august efter, at CanopyLab havde forsøgt at forlænge fristen.

Feteret stjerneiværksætter

Sahra-Josephine Hjort var i en periode relativt feteret og profileret som en form for stjerneiværksætter, der velvilligt optrådte i tv-programmer og artikler mange steder, var næstformand for DI Digital og med i et iværksætter-program udvalgt af Barack Obama - en historie, som CanopyLab skubbede på for at få udbredt.

I de senere måneder har en lang række artikler i Ekstra Bladet, Berlingske og andre medier imidlertid sat spørgsmålstegn ved CanopyLabs faktiske tilstand og forretning.

CanopyLabs seneste indberettede årsregnskab dækker regnskabsåret 2020.

Her landede selskabet et underskud på 3,9 millioner kroner. CanopyLab havde her registreret seks medarbejdere.

CanopyLab er stiftet af Sahra-Josephine Skræm Hjorth, som fortsat er administrerende direktør for selskabet.

Hun ejer sammen med sin mand, Christian Skræm Juul Jensen, holdingselskabet JuulHjort Holding, der er hovedaktionær i CanopyLab med en ejerandel på mellem 33,33 procent og 49,99 procent.

Finske EduImpact er næststørste aktionær med en ejerandel på mellem 15 procent og 19,99 procent.

JBO Invest ved Jørgen Balle Olsen og AdFect ved Christian Mærsk Mc-Kinney Olufsen ejer mindre andele af CanopyLab, fremgår det af det danske virksomhedsregister.

Ekstra Bladet skriver, at JuulHjorth Holding har nedskrevet værdien af den store ejerandel i CanopyLab til 0 kroner, hvilket udløser et underskud på knap 1,1 millioner kroner.

"Nedskrivningen er bemærkelsesværdig, fordi Canopylab i begyndelsen af regnskabsåret 2021 fik tilført 7,3 millioner kroner i kontanter fra fire investorer med en finsk venturefond i spidsen. Samtidig blev en gæld på 900.000 kroner til bestyrelsesmedlemmet, Saxo-stifter Jørgen Balle Olesen, konverteret til aktier i Canopylab," skriver Ekstra Bladet.