Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

CanopyLabs haste-afleverede regnskab fyldt med fejl og lovovertrædelser

CanopyLabs haste-afleverede regnskab er præget af fejl og lovovertrædelser. Selskabets revisor har anmodet om, at regnskabet trækkes tilbage.

CanopyLabs haste-afleverede regnskab, der skal forhindre at selskabet tvangsopløses, indeholder en række fejl og lovbrud,

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i regnskabet, som CanopyLab afleverede i timerne efter, at selskabet var blevet sendt til tvangsopløsning i skifteretten på grund af manglende indsendelse af regnskabet.

Ifølge Ekstra Bladet påpeger revisor i regnskabet brud på selskabsloven, momsloven og skatteloven.

CanopyLab har meddelt til Computerworld, at revisor er selskabet Inforevision.

Ekstra Bladet skriver desuden, at revisoren til Erhvervsstyrelsen har anmodet om, at regnskabet trækkes tilbage.

Blandt andet har CanopyLab udbetalt løn uden korrekt indberetning af skat, indberettet forkerte moms-oplysninger og undladt at indkalde til lovbefalet generalforsamling.

CanopyLab omsatte for halvanden million kroner i fjor og landede et underskud på 13 millioner kroner.

Til websitet Bootstrapping - der ejes af medstifter af kommunikationsbureauet Advice og reklamemand Jesper Højberg Christensen - bedyrer Sahra-Josephine Hjort, at der er tale om ‘underskud per design.’

Hun kommer ikke til Bootstrapping med detaljer eller konkrete tal om selskabet.

Sahra-Josephine Hjorth siger til Bootstrapping, at regnskabet ikke blev afleveret rettidigt på grund af sygdom.

Vi "kan da kun føle os ud som jordens største klovne og idioter med kikset med det ikke afleverede regnskab," siger hun her.

Computerworld har udbedt sig det reviderede og netop indsendte 2021-årsregnskab for CanopyLab, ligesom vi har bedt CanopyLab fortælle om forventninger til resultat, drift, omsætning og mandskab i indeværende år samt oplyse om eventuelt nye aftaler, som selskabet har indgået.

Vi afventer nu svar på dette fra CanopyLab, hvor vi sent torsdag modtog mail fra en ‘Emma Flores,’ der betegner sig selv om ‘Personal Assistant’ i CanopyLab, med et par kommentarer til regnskabet.

Computerworld har dog helt usædvanligt ikke været i stand til at verificere, hvem denne 'Emma Flores' er på hverken websites, i offentligt tilgængelige registre og telefonbøger eller på sociale medier.

Den eneste ‘Emma Flores,’ som vi har fundet med tilknytning til CanopyLab, har en LinkedIn-profil i Bogota, Columbia, uden foto.

'Emma Flores' og CanopyLab er ikke siden vendt tilbage til Computerworld.