Artikel top billede

Tinder kæmper med at få fat i de unge brugere: Hvordan får vi fat i Gen Z, som søger andre steder hen?

Dating-appen Tinder kæmper med at få ordentligt fat i de unge generationer, som strømmer til helt andre dating-apps.

Den verdensberømte datingapp Tinder har et problem: De unge generationer på jagt efter partnere og sjov i gaden i tiden efter corona strømmer til andre nye dating-apps.

Problemet er blevet aktuelt for Tinder efter corona, hvor datingappen - der er verdens måske mest udbredte - ikke har været i stand til at holde momentum, da datingmarkedet i sagens natur lå underdrejet, mens pandemien holdt brugerne hjemme.

Det har åbnet markedet for andre dating-apps, som har kig på ikke mindst de nye brugere, som aldrig har været på datingmarkedet tidligere, men som nu er klar.

Ifølge Financial Times er det blandt andet mere hotte nye tjenester som Bumble og Thursday, som vækster voldsomt.

Droppet fem procent

Til gengæld droppede download af Tinder med fem procent i 2021 til i alt 70,7 milliioner downloads. Det er stadig mange, og Tinder er fortsat mange gange større end Bumble på andenpladsen - som imidlertid vokser hastigt.

Og ethvert fald er faretruende i et marked, hvor det hele tiden handler om at tiltrække nye brugere.

CFO i Tinders moderselskab Match Group, Gary Swidler, siger da også til Financial Times, at signups ikke er vendt tilbage til niveauet, som Tinder havde før corona.

Han siger, at Tinder i dag anvendes af primært lidt ældre mennesker. Og Tinder har brug for at ramme de unge brugere, som inden for et år eller to kommer ind på datingmarkedet.

Ifølge en undersøgelse fra YouthSight er langt de fleste af Gen Z i dag ‘frustrerede,’ når det gælder dating apps. Tinder er verdens største af slagsen, men har et dårlig ry blandt de unge.

Tinder er mest underholdningDe er ifølge avisen mere på udkig efter ‘hookups’ end længerevarende dating-forhold og mest bruger Tinder til underholdning.

Tinder havde i årets andet kvartal 10,9 millioner betalende brugere, mens Bumble havde 1,9 millioner betalende brugere. er allerede godt i gang med at indføre en række ændringer. Og flere vil komme.

Blandt andet har selskabet fokus på metaverse og gamification og har eksempelvis hyret en række fremtrædende skikkelser fra spil-branchen i den seneste tid.

“Nye brugere er fortsat en udfordring, og det er jo der, hvor innovation spiller en rolle. Vi er nødt til at give brugerne en ny grund til at anvende dating-apps. Det er et stykke tid siden, at de har fået noget nyt og spændende,” siger Gary Swidler til avisen.

Match Group satte fornylig Tinder-CEO Renate Nyborg på porten efter under et år på posten.

“Det er vores opgave at finde ud af, hvad ‘the next big thing’ er inden for datingapp,” siger Gary Swidler.

Match Group står bag en række dating-tjenester som Plenty, Fish og OKCupid.