Artikel top billede

(Foto: David Yu/Pixabay)

Har du problemer med lyden på din pc? Måske skal årsagen findes i denne problematiske Windows-opdatering

En problematisk opdatering til Windows 10 betyder, at nogle brugere nu er blevet ramt af lydproblemer. Microsoft er klar med en løsning, der muligvis kan løse problemet

En opdatering til Windows 10 har betydet, at nogle bruger har oplevet problemer med lyden på deres computere.

Det anerkender Microsoft nu, og har netop udsendt en vejledning, der kan hjælpe brugerne med at få udbedret fejlen.

Det er Windows-opdateringen KB5015878, der blevet frigivet den 26. juli, som volder problemer og har betydet, at nogle lydporte ikke fungere efter hensigten med det resultat, at lyden kun virkede for nogle enheder og nogle applikationer.

Microsoft klar med delvis løsning

For at løse problemet anbefaler Microsoft, at du gør brug af en såkaldt Known Issue Rollback, men selskabet gør dog opmærksomhed på, at rollback’en kun virker, hvis du endnu ikke har oplevet problemerne på din enhed.

”Denne KiR (Known Issue Rollback, red) vil forebygge problemet på Windows enheder, der ikke har installeret opdateringen, men det vil ikke have nogen effekt på enheder, som allerede er ramt af problemet,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft anbefaler desuden, at folk der bruger avancerede lydindstillinger, tager backup alle deres lyd-indstillinger, før de installerer KB5015878.

Microsoft anbefaler tilmed, at du tjekker om dine lydenheder har indstillet deres lyd-output korrekt, hvis du kun oplever problemer med visse enheder. Derudover anbefaler Microsoft også, at man prøver at geninstallere de berøre programmer.

Det er langt fra den første Microsoft-opdatering, der volder problemer i år. Således måtte Microsoft i juli hasteudsende en fejrettelse efter, at en Microsoft opdatering til Windows 11 betød, at nogle brugere ikke var i stand til at åbne start-menuen.