Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Lockbit ransomware-gruppen selv ramt af kæmpe DDoS-angreb - og det har nu inspireret gruppen

Et cyberangreb har nu fået Lockbit-hackergruppen til at søge efter teammedlemmer, der kan stå for DDoS-angreb.

På internettet foregår der en klodernes kamp mellem de cyberkriminelle og de organisationer, der forsøger at holde sin data sikker.

Den kriminelle hackergruppe Lockbit har netop annonceret, at gruppen har forbedret sit forsvar mod DDoS-angreb - altså overbelastningsangreb - som gruppen med udsat for i forbindelse med at lække stjålen data på en blog på Darkweb.

Angrebet stod sikkerhedsgiganten Entrust formentligt bag. Målet har angiveligt været at forhindre offentliggørelse af stjålen data, som Lockbit havde fået fat i hos Entrust 18. juni i år.

Det skriver BleepingComputer.

Dengang nægtede Entrust at betale Lockbit den løsesum, som gruppen krævede, og modsvaret blev i stedet at angribe hackergruppen, inden den nåede at lække 19. august, som gruppen truede med.

Angrebet ser i midlertid ud til at have inspireret Lockbit til selv at putte DDoS oven på sine ransomware-angreb, så gruppen kan bruge det som et ekstra pres mod ofret - foruden kryptering og datalæk som afpresningsmidler.

“Jeg leder efter dudosere [DDoSere] til teamet, højst sandsynligt vil vi nu angribe mål og sørge for tredobbelt afpresning, kryptering + datolækage + dudos, fordi jeg har følt kraften ved dudos, og hvordan det styrker og gør livet mere interessant,” skriver LockBitSupp i et indlæg på et hackerforum.

Siden har Lockbit delt 300 gigabyte af Entrusts stjålne data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere