Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Lockbit ransomware-gruppen selv ramt af kæmpe DDoS-angreb - og det har nu inspireret gruppen

Et cyberangreb har nu fået Lockbit-hackergruppen til at søge efter teammedlemmer, der kan stå for DDoS-angreb.

På internettet foregår der en klodernes kamp mellem de cyberkriminelle og de organisationer, der forsøger at holde sin data sikker.

Den kriminelle hackergruppe Lockbit har netop annonceret, at gruppen har forbedret sit forsvar mod DDoS-angreb - altså overbelastningsangreb - som gruppen med udsat for i forbindelse med at lække stjålen data på en blog på Darkweb.

Angrebet stod sikkerhedsgiganten Entrust formentligt bag. Målet har angiveligt været at forhindre offentliggørelse af stjålen data, som Lockbit havde fået fat i hos Entrust 18. juni i år.

Det skriver BleepingComputer.

Dengang nægtede Entrust at betale Lockbit den løsesum, som gruppen krævede, og modsvaret blev i stedet at angribe hackergruppen, inden den nåede at lække 19. august, som gruppen truede med.

Angrebet ser i midlertid ud til at have inspireret Lockbit til selv at putte DDoS oven på sine ransomware-angreb, så gruppen kan bruge det som et ekstra pres mod ofret - foruden kryptering og datalæk som afpresningsmidler.

“Jeg leder efter dudosere [DDoSere] til teamet, højst sandsynligt vil vi nu angribe mål og sørge for tredobbelt afpresning, kryptering + datolækage + dudos, fordi jeg har følt kraften ved dudos, og hvordan det styrker og gør livet mere interessant,” skriver LockBitSupp i et indlæg på et hackerforum.

Siden har Lockbit delt 300 gigabyte af Entrusts stjålne data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital