Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung ude for endnu et kæmpe-databrud på under seks måneder

Den sydkoreanske tech-gigant er ude for årets andet massive databrud

Den sydkoreanske elektronik-kæmpe er ude for et endnu et massivt databrud efter det i marts måned fik hacket for næsten 200 gigabyte kildekode og sikkerhedsalgoritmer.

I denne ombæring tyder det på, at det er Samsung kunders personoplysninger såsom navne, fødselsdatoer kontaktoplysninger og andre demografiske oplysninger, som er blevet lænset fra klodens største mobil-producent.

En talsperson fra Samsung forsikrer, at ingen brugeres kreditkort-oplysninger eller offentlige ID-numre er blevet berørt af sikkerhedsbristen.

Selve sikkerhedsbruddet forgik mod slutningen af juli måned 2022, og blev opdaget den 4. august af Samsung.

”Samsung opdagede hændelsen og har handlet for at sikre de berørte systemer. Som en del af vores igangværende undersøgelse, har vi hyret en ledende eksterne cybersikkerhedsvirksomhed og koordinerer efterforskningen med myndighederne, ” lyder efterfølgende i en meddelelse fra Samsung.

Kontakter berørte brugere

Samsung kommunikerer endnu ikke, hvor mange og hvor omfattende sikkerhedsbruddet har været, men sender i disse dage besked til de berørte brugere.

I beskeden specificerer selskabet at brugere med kompromitterede oplysninger skal være ekstra opmærksomme på eventuelle phishing-forsøg eller uopfordret kommunikation der spørger efter personlige oplysninger eller henviser til sider der efterspørger personlige oplysninger.

Dertil anbefaler Samsung at undgå at klikke på vedhæftelser i mistænkelige mails og holde øje med anden mistænkelig aktivitet på tværs af ens konti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere