Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung ude for endnu et kæmpe-databrud på under seks måneder

Den sydkoreanske tech-gigant er ude for årets andet massive databrud

Den sydkoreanske elektronik-kæmpe er ude for et endnu et massivt databrud efter det i marts måned fik hacket for næsten 200 gigabyte kildekode og sikkerhedsalgoritmer.

I denne ombæring tyder det på, at det er Samsung kunders personoplysninger såsom navne, fødselsdatoer kontaktoplysninger og andre demografiske oplysninger, som er blevet lænset fra klodens største mobil-producent.

En talsperson fra Samsung forsikrer, at ingen brugeres kreditkort-oplysninger eller offentlige ID-numre er blevet berørt af sikkerhedsbristen.

Selve sikkerhedsbruddet forgik mod slutningen af juli måned 2022, og blev opdaget den 4. august af Samsung.

”Samsung opdagede hændelsen og har handlet for at sikre de berørte systemer. Som en del af vores igangværende undersøgelse, har vi hyret en ledende eksterne cybersikkerhedsvirksomhed og koordinerer efterforskningen med myndighederne, ” lyder efterfølgende i en meddelelse fra Samsung.

Kontakter berørte brugere

Samsung kommunikerer endnu ikke, hvor mange og hvor omfattende sikkerhedsbruddet har været, men sender i disse dage besked til de berørte brugere.

I beskeden specificerer selskabet at brugere med kompromitterede oplysninger skal være ekstra opmærksomme på eventuelle phishing-forsøg eller uopfordret kommunikation der spørger efter personlige oplysninger eller henviser til sider der efterspørger personlige oplysninger.

Dertil anbefaler Samsung at undgå at klikke på vedhæftelser i mistænkelige mails og holde øje med anden mistænkelig aktivitet på tværs af ens konti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital