Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Alt bliver stort til Apples kommende hardware-show: Kæmpe-iphones og kæmpe-ure til kæmpe-priser

Prisen vil med al sandsynlighed blive et hedt samtaleemne ovenpå Apples kommende hardware-show. Her er det, som vi forventer at se.

Vi er inde i den anden uge i september, hvilket ifølge Apple-traditionen er ensbetydende med et iPhone-event, hvor Tim Cook & Co har for sædvane at præsentere den næste generation af selskabets smartphones.

Og med al sandsynlighed ledsages de nye telefoner med en stribe nye enheder, som lanceres i slipstrømmen af den opmærksomhed, som Apple populære telefoner suger til sig.

7. september klokken 19.00 dansk tid går det løs, men rygtemøllen har allerede givet en del indikationer på, hvad det er, vi kan forvente os fra den californiske tech-gigant.

Nye, store iPhones

Apples nye iPhone portefølje bliver som tidligere opdelt i en almindelig iPhone og en mere avanceret og dyrere Pro-model.

Den fikse lille iPhone mini bliver dog aflivet og afløst af en ’max’-model som vil fungere som en billigere pendant til iPhone 14 Pro Max med den 6,7 tommer store skærm.

Størrelsesmæssig vil iPhone 14 og 14 Pro modellerne nu være ens, men det tyder på, at Pro-telefonerne vil adskille sig noget mere på designet.

Der vil eksempelvis dukke en pille-formet udskæring til selfie-kamera og Face-ID, mens en ’always-on’ skærm-funktion, vil kunne give klokken eller andre informationer, når telefonen hviler.

Pro-modellerne skulle ifølge netmediet Macrumors få en gevaldig overhaling på kamerafronten, med 48-megapixel kameramoduler, som blandt andet giver mulighed for 8K-optagelser.

iPhone 14-serien vil til gengæld arve iPhone 13 Pro seriens kamera-moduler med undtagelse af telezoomen.

De heftige fotoevner i iPhone 14 Pro understøttes af en ny, heftig A16-processor printet med en ny litografisk teknik.

De billigere iPhone 14 modeller vil derimod fortsætte med den A15 processor, der i dag findes inde i iPhone 13 telefonerne.

Dermed bliver det første gang, at Apple tilbyder to forskellige performance-niveauer i sin nye iPhone-kollektioner, hvilke også indikerer, at der kan komme et større prisspænd mellem de to serier end hidtil.

Efter halvandet år med galoperende inflation og en dollarkurs på himmelflugt, kan der dog forventes noget af et prischok på de kommende iPhones.

Potentielle iPhone-købere kan risikere at se en iPhone 14 kollektion, der nærmer sig de 10.000 kroner, mens Pro kollektionen tester nye stratosfæriske prislejer – særligt i den nye, rygtede 2 terabyte variant.

Noget lignende er allerede set i Apples seneste lancerede model, Macbook Air med M2 processor, der blev eksempelvis en tredjedel dyrere end sin forgænger, da den debuterede i handlen i juli 2022.

Apple Watch Pro, Series 8 og ny SE

Apple Watch-familien bliver udvidet med en ny ’Pro’-serie, som skal supplere den kommende Watch Series 8 med et kraftigere og større design.

Ifølge Bloombergs velorienterede Apple-analytiker, Mark Gurman, vil Apple her diske op med et nyt look, som vil byde på en lidt større skærm og en lidt større urkasse, som skulle være mere hårdfør end den sædvanlige kollektion.

Det skal samtidig huse et markant større batteri, der skulle give længere driftstid – særligt under længere træningspas eller ture.

Apple Watch Series 8 vil til gengæld blive nærmest identisk med sin forgænger, om end det forventes at introducere nogle nye sensorer, heriblandt en termometer, som blandt andet vil kunne advare brugeren om forhøjet kropstemperatur.

En ny feature, der vil kunne glæde køberne af begge serier, er en mere anvendelig ultra-strømbesparende tilstand, som kan forlænge driftstiden markant men ikke er begrænset til blot at vise klokken.

Slutteligt skulle en ny version af Apple prisreducerede Watch SE også være i støbeskeen, som givetvis vil tage udgangspunkt i Series 7 eller 8, men få barberet nogle features væk, for at holde en overkommelig debutpris.

Med Series 8 og med den rygtede Pro-serie i særdeleshed kan priserne himmelflugt meget vel blive et emne igen, med rygter om at Pro-modellen kan lande til priser på 900 eller endda 1.000 amerikanske dollar.

Omsat til danske kroner med moms og told medregnet, kan det ny Watch Pro meget vel lande på den gale side af 10.000 kroner.

Airpods Pro 2

Med snart tre år på bagen, er Airpods Pro et af de længstlevende headsets i Apples AirPod-familie.

Det står givetvis til at stoppe snart, når efterfølgeren præsenteres inden længe med hvad der forventes at være et helt nyt design.

Her skulle Apple angiveligt satse på et mere diskret look, hvor stilken på de enkelte ørepropper er kortet yderligere af.

Det nye headset skulle ifølge Apple-analytiker Ming-Chi Kuo byde på en ny H1-processor og komprimeringsfri lyd for at kunne tilbyde bedre lydkvalitet.

Holder den oplysning vil det betyde, at Apple omgår og overgår Bluetooth-standarden, som hidtil ikke har kunne håndtere den båndbredde som ukomprimerede lydfiler kræver.

iPad 10 og iPad Pro

Apples iPad-kollektion står også overfor en overhaling.

Mest synligt bliver givetvis den reviderede iPad 10, som forventes at vrage det klassiske iPad-look med home-knap foran for i stedet at få det monteret på siden ligesom i iPad Air og Pro-modellerne.

Skærmen vil ved lejligheden vokse til 10,5 tommer mens en kraftigere Apple A14 chip vil levere solid ydelse.

Skal det være rigtig hurtigt bliver der ingen vej udenom Apples reviderede iPads Pro 11 og iPad Pro 12.9, som står til at skifte den i forvejen kraftige M1-processor med den endnu vildere M2 processor.

Rent visuelt skulle den nye Pro serie ligne sin forgænger en hel del, men gisnes om, at nye features kan finde vej til Pro-enhederne, navnlig en Magsafe-lignende trådløs oplader og en mini-LED skærm til den mindre model.

Mulig overraskelse her

Ud over de mange nyheder, gisnes der samtidig om, i hvilket omfang vil løfte sløret for sit længe rygtede ’Reality’ headset til AR og VR brug.

Hvad Apple i sidste ende disker op med, kan du se ved selvsyn på denne hjemmeside og her på sitet, hvor Computerworld vil følge eventet nøje.