Artikel top billede

(Foto: Huawei PR)

Her er telefonen du vil have med på en øde ø: Kan sende satellit-sms’er

Huawei er den første mobilproducent, der lancerer en smartphone med satellit-baseret kommunikation.

Hvad der ifølge rygterne skulle blive en af de store salgsargumenter ved den nye iPhone 14, er nu allerede til at få i Kina: Sms via satellit.

Her har den kinesiske mobilproducent Huawei netop løftet sløret for sin nye Mate 50 flagskib, som ud over at kunne knytte sig til mobilnetværket også kan knytte sig til kinas globale BeiDou satellit-netværk.

Med den nye satellit-baserede teknologi ombord, vil brugere kunne sende korte tekstbeskeder fra steder helt uden mobildækning.

Det rumbaserede netværk giver samtidig mulighed for basal navigation, igen helt uden behov for mobildækning.

Smartphones med satellit-opkobling har eksisteret siden 2018 hvor specialist-producent Thuruya, lancerede klodens første Android-baserede satellit-mobil. Her var dog tale om en ganske rudimentær sag, med 5,2 tommer display og et aldrende styresystem.

En topmobil uden 5G

Ud over at være først til at kunne sende rum-sms’er er Mate 50 serien velekviperede telefoner i deres egen ret.

Serien er delt op i en Mate 50 og lidt mere ambitiøs og dyr Mate 50 Pro.

Her bydes på 6,7 tommer skærm med både 90 Hz (Mate 50) og 120 Hz (Mate 50 Pro) og en Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor med otte gigabyte ram.

Her er det bemærkelsesværdigt, at Huawei ikke har inkluderet hverken 5G-modem eller wifi 6E trådløs forbindelse.

På kamerafronten er en trio bagpå med 12 megapixels ultravidvinkel, 50 megapixels standardkamera og enten 12 eller 64 megapixel (Pro) telefotomodul.

Som med øvrige nuværende Huawei-modeller, vil mobilerne næppe få debut på det danske marked. Mate 50 modellerne vil dog være at få i udvalgte europæiske markeder, hvor debutprisen lyder på 999 euro for Mate 50 Pro og 720 euro for Mate 50.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere