Artikel top billede

Guide: Sådan får du Googles Maps-app til at vise dig den billigste vej at køre

Fremover kan du vælge den rute, der bedst kan svare sig for din biltype.

Stigende energi-priser har i den grad bevågenhed, da de især afspejler sig i de benzin- og diesel-priser, der betales ved tanken eller den strøm der hentes fra elnettet.

Det kan der delvist rådes bod på ved at anvende Googles seneste opdatering til selskabets navigations app Maps, som fremover vil vise dig den mest økonomiske rute ud fra den type bil, som du kører i.

I stedet for at vælge den hurtigste rute fra A til B kan du fremover bede app’en om at finde den mest brændstoføkonomiske rute – og dermed den billigste rute – til din næste rejse.

App’en tager din bil-type med i sine beregninger, hvilket kan give forskellige resultater.

Eksempelvis vil en diesel-dreven bil måske tage en længere, men mere effektiv omvej på motorvejen, mens den i stedet vil prioritere en korte rute, men mere køkørsel, til el- og plugin-biler, som kan samle energi op, når der bremses.

Funktionen har været under udvikling i nogle måneder i USA allerede, og er blevet prøvet af på de tyske veje igennem de seneste måneder, men altså nu klar til 40 nye europæiske lande, heriblandt Danmark. Det skriver netmediet The Verge.

Sådan slår du den til

For at slå funktionen til skal du sikre dig at den nyeste version af app’en er installeret. Her kan der dog gå nogen tid, før opdateringen finder frem til din enhed.

Inde i din konto (ikonet højest til højre) i app’en skal du ind under indstillinger og der vælge ’Navigation’ menuen.

Har du den opdaterede app installeret vil der dukke et menu-punkt under ruteindstillinger, hvor du vil kunne angive, at du vil tilbydes den mest økonomiske rute blandt dine søgeresultater.

Hertil vil der komme en mulighed for at vælge hvilken type bil du kører i for at få de mest retvisende resultater.