Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk får ikke lov til at udsætte Twitter-retsag / Nicklas Bendtner bliver direktør for Counter Strike hold / Apple tørner sammen med Globalstar om ny iPhone-tjeneste

Morgen-briefing: Elon Musk får ikke lov til at udsætte Twitter-retsag / Nicklas Bendtner bliver direktør for Counter Strike hold / Apple tørner sammen med Globalstar om ny iPhone-tjeneste

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld, som torsdag 8. september er sammensat af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Elon Musk får ikke lov til at udsætte Twitter-retsag

Den amerikanske rigmand og entreprenør Elon Musk har ikke fået held til at udskyde den afgørende retssag mellem ham og det sociale medie Twitter om købet af netop Twitter.

En whistleblower fra Twitter kom med nye oplysninger, som Elon Musks juridiske team vurderer giver grundlag for at udskyde retssagen.

Dette er dog blevet afvist af den amerikanske virksomhedsretsinstans i Delaware hvor sagen skal afgøres.

Retten giver dog Elon Musk ret til at inddrage de nye oplysninger i hans sag, når denne indledes 17. oktober.

Elon Musk underskrev en købsaftale for det sociale medie Twitter i april, som han nu ønsker at aflyse.

Nicklas Bendtner bliver direktør for Counter Strike hold

Den forhenværende fodboldprofil Nicklas Bendtner bliver direktør for et e-sportsholds Prosapia Esport ApS, med spillet CS:GO som disciplin.

Det skriver DR.dk, på baggrund af en pressemeddelelse fra selskabet.

Holdet består nu af fem spillere på deltidskontrakt i alderen fra 15 til 19 år.

Bag beslutningen om at starte et e-sportshold er efter et længere møde med spillet og industrien under corona-isolation.

” Det gav mig en form for forbindelse til verden udenfor. Mit kendskab og interesse voksede, og jeg lærte om esport-industrien og den påvirkning den har på unge mennesker, der arbejder virkelig hårdt for at nå toppen,” forklarer han.

Apple tørner sammen med Globalstar om ny iPhone-tjeneste

Den amerikanske tech-gigant kunne denne uge præsentere en ny kollektion af iPhones, som byder på en særlig mulighed for at kunne sende nødbeskeder over satellitnetværk.

Apple oplyser, at man bruger 450 millioner dollar på løsningen, med satellitvirksomheden GlobalStar som primære hovedleverandør.

Apple vil betale 95 procent af udgifterne til den satellitbaserede tjenester, herunder for nye satelliter, opsendelse og drift, skriver nyhedsmediet Reuters.

Tjenesten, som indtil videre kun dække USA og Canada, bliver gratis i de første to år. Apple oplyser endnu ikke noget om en eventuel betalingsmodel.

Amazon-chef har ingen planer om at tvinge medarbejdere tilbage på kontoret

Amazons administrerende direktør Andy Jassy meddeler, at cloud- og nethandels-giganten ikke har nogen planer om at tvinge ansatte tilbage på kontorerne, skriver finansmediet CNBC.

”Vi har ikke nogen planer om at kræve folk tilbage,” lyder det fra chefen fra scenen ved Code konferencen i USA, hvor han fortsatte: ”I hvert fald ikke nu. Men vi lærer hvordan vi skal fortsætte hen ad vejen.”

Hybrid- og hjemmearbejde gælder primært for selskabets tech-ansatte, som blev hjemsendt i 2020 i forbindelse med corona-relaterede lockdowns.

Andy Jassy fortæller, at de fleste ansatte dog er vendt tilbage til kontorerne nu.