Artikel top billede

De foldbare pc-skærme kommer – men Windows 11 er ikke klar til dem

Microsofts styresystem er ikke klar til pc’er med foldbare skærme.

Fornylig annoncerede pc-producenterne Lenovo og Asus nye modeller med foldbare skærme. Der er tale om ASUS ZenBook Fold 17 og Lenovo ThinkPad X1 Fold 16.

Dette bliver et problem for Microsofts nye styresystem Windows 11.

Operativsystemet er nemlig ikke designet til produkter med foldbar skærm, hvilket betyder, at produktudviklerne har måtte tvinge systemet ned i en kasse, hvor det ikke passer ved hjælp af tredjeparts modifikationer, skriver Windowscentral.

Det sker, fordi Windows 11 ikke er designet til den måde, som skærmen deles på.

Derfor skal det modificeres, før det fungerer, hvilket ifølge mediet fører til et resultat, som ikke just er elegant.

Mediet skriver også, at der ved lanceringen af den originale Lenovo ThinkPad X1 Fold var med Windows 10, og at Lenovo brugte sin egen software til at tilpasse Windows til enhedens indstillinger, hvilket resulterede i en langsom oplevelse med flere bugs.

Der meldes blandt andet om problemer med at slukke den ene halvdel af skærmen ved sammenfoldning.

Microsoft har den seneste tid arbejdet meget på tabletoplevelsen, hvilket muligvis kan vise sig gunstigt i forhold til en tilpasning til foldbare pc’er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere