Artikel top billede

(Foto: Dagrofa PR)

Ubemandede mikro-butikker skyder op alle vegne i Danmark

Det knopskyder med mikro-butikker og kiosk omkring i Danmark

Der er ingen kasse-personale at se i de digitaliserede mikro-butikker, som dagligvare-kæderne Dagli’Brugsen, Let-Køb og Nærkøb eksperimenterer med omkring i landet.

Det skriver Børsen.

Ved at forene Nem-ID login og QR-koder, kan de besøgende lemme sig ind i de små butikker og handle det de lyster.

Butikken er 40 fod lang, altså godt 12 meter – af den enkle grund, at den er bygget op omkring shipping-branchens standardiserede 40-fods containere.

Disse afprøves i tyndt befolkede områder, eksempelvis Fåborg godt 15 kilometer ud for Esbjerg, hvor Letkøb har placeret en specialbygget container, som nu er døgnåben.

Selve butikkerne drives af omkringliggende Let-Køb købmænd, der sørger for at fylde hylderne op og tilpasse sortimentet.

For kædeansvarlig hos Let-Køb, Kasper Qvist Rasmussen, vil modellen ikke være ensbetydende med personale-løse forretninger allevegne, men har ser potentiale i områder, hvor personale ikke er til at skaffe.

”Om det peger mod en dagligvarebranche i fremtiden uden ansatte eller med langt færre ansatte, er for mig svært at kommentere på. Jeg kigger isoleret på den her case. Vi kigger på de steder, hvor det i forvejen ikke var muligt at få personale. Der er der et potentiale til konceptet,” siger Kasper Qvist Rasmussen til mediet.

International trend

Selvbetjente butikker som handelskoncept vinder frem, siden Amazon i begyndelsen af 2016 åbnede op for sin første fuldautomatiserede Amazon Go butik i USA.

Her henvender tech-giganten med sin kiosklignende butikker primært til folk, der arbejdede i nærliggende kontorbygninger, som havde brug for at lave hurtige indkøb i deres frokostpause eller på vej hjem fra arbejde.

Siden har Amazons nye butikker taget en form, der minder mere om traditionelle supermarkeder, hvor der dog gemmer sig et væld af sensorer, kameraer og underliggende kunstig intelligens til at drive forretningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital