Artikel top billede

(Foto: Dagrofa PR)

Ubemandede mikro-butikker skyder op alle vegne i Danmark

Det knopskyder med mikro-butikker og kiosk omkring i Danmark

Der er ingen kasse-personale at se i de digitaliserede mikro-butikker, som dagligvare-kæderne Dagli’Brugsen, Let-Køb og Nærkøb eksperimenterer med omkring i landet.

Det skriver Børsen.

Ved at forene Nem-ID login og QR-koder, kan de besøgende lemme sig ind i de små butikker og handle det de lyster.

Butikken er 40 fod lang, altså godt 12 meter – af den enkle grund, at den er bygget op omkring shipping-branchens standardiserede 40-fods containere.

Disse afprøves i tyndt befolkede områder, eksempelvis Fåborg godt 15 kilometer ud for Esbjerg, hvor Letkøb har placeret en specialbygget container, som nu er døgnåben.

Selve butikkerne drives af omkringliggende Let-Køb købmænd, der sørger for at fylde hylderne op og tilpasse sortimentet.

For kædeansvarlig hos Let-Køb, Kasper Qvist Rasmussen, vil modellen ikke være ensbetydende med personale-løse forretninger allevegne, men har ser potentiale i områder, hvor personale ikke er til at skaffe.

”Om det peger mod en dagligvarebranche i fremtiden uden ansatte eller med langt færre ansatte, er for mig svært at kommentere på. Jeg kigger isoleret på den her case. Vi kigger på de steder, hvor det i forvejen ikke var muligt at få personale. Der er der et potentiale til konceptet,” siger Kasper Qvist Rasmussen til mediet.

International trend

Selvbetjente butikker som handelskoncept vinder frem, siden Amazon i begyndelsen af 2016 åbnede op for sin første fuldautomatiserede Amazon Go butik i USA.

Her henvender tech-giganten med sin kiosklignende butikker primært til folk, der arbejdede i nærliggende kontorbygninger, som havde brug for at lave hurtige indkøb i deres frokostpause eller på vej hjem fra arbejde.

Siden har Amazons nye butikker taget en form, der minder mere om traditionelle supermarkeder, hvor der dog gemmer sig et væld af sensorer, kameraer og underliggende kunstig intelligens til at drive forretningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere