Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon åbner helt ny butikstype: Nu bliver de vilde selvbetjeningsbutikker endnu større

Amazon lancerer et helt nyt selvbetjeningskoncept, og selskabet slår nu dørerne op for den første Amazon Go Grocery-butik.

For to år siden åbnede Amazon sin første selvbetjeningsbutik, Amazon Go, i Seattle.

Og nu bliver butikkerne endnu større.

For tirsdag åbnede Amazon ifølge nyhedsbureauet Reuters den første Amazon Go Grocery-butik, der er en selvbetjeningsbutik, som er fire gange større end de hidtige butikker.

Fra kiosk til supermarked

De første Amazon Go-butikker var kiosk-lignende butikker. De henvendte sig primært til folk, der arbejdede i nærliggende kontorbygninger, som havde brug for at lave hurtige indkøb i deres frokostpause eller på vej hjem fra arbejde.

Men de nye butikker minder mere om traditionelle supermarkeder, og de bliver samtidig placeret i beboelseskvarterer.

Amazons selvbetjeningsbutikker ligner ved første øjekastet enhver anden butik, men de har ingen kassemedarbejdere eller traditionelle kasseterminaler.

I stedet er de udstyret med et væld af sensorer, kameraer og kunstig intelligens.

Når du tager et produkt ned fra en hylde eller op fra en køledisk bliver det registreret, og når du forlader butikken bliver dine indkøb automatisk trukket fra dit betalingskort via Amazons smartphone-app.

Læs også: Her er Amazons nye gyldne forretning: Om blot to år kan intelligente supermarkeder omsætte for 30 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere