Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Russisk domstol godkender Googles konkursbegæring i landet

Søgemaskinegigantens konkursanmodning for selskabets filial i Rusland er nu blevet godkendt af domstolen i Moskva.

Domstolen i Moskva har nu godkendt Googles konkursbegæring for selskabets russiske filial Google Rusland.

Det skriver Reuters.

Konkursbegæringen kom, efter russiske myndigheder frøs selskabets bankkonto og aktiver i landet, og det russiske styre har samtidig givet Google flere bøder den seneste tid.

"De russiske myndigheders beslaglæggelse af Google Ruslands bankkonto har gjort det uholdbart for vores russiske kontor at fungere... Derfor har Google Rusland indgivet en konkursbegæring," har Google tidligere meddelt ifølge Reuters.

Det sker på trods af, at det russiske styre tidligere havde udtrykt forventninger om, at selskabet ville blive i landet.

Flere tjenester bliver

Google har tidligere trukket alle sine betalingstjenester som Google Plays og Youtubes betalingsfunktioner fra landet, mens de gratis funktioner har været tilgængelige.

Og overtagelsen af bankkontoen kommer faktisk lige i kølvandet på, at det russiske styre har meldt ud, at landet ikke vil blokere for Youtube trods mange trusler.

Googles gratis tjenester vil fortsat være tilgængelige i landet på trods af konkursbegæringen, oplyser selskabet.

"Folk i Rusland stoler på vores tjenester... og vi vil fortsætte med at holde gratis tjenester som Search, YouTube, Gmail, Maps, Android og Play tilgængelige," meddeler Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere