Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Trofast partner skrider fra Nvidia: Har fået nok

En af de førende grafikkort-producenter vil ikke længere samarbejde med Nvidia.

Nvidia har længe været en uundgåelig chip-producent, hvis man er grafikkort-producent. Selskabet har igennem årevis været førende, når det gælder om at levere de højest ydende GPU-chips til grafiske kort.

Alligevel har den mangeårige partner og førende grafikkortproducent EVGA fået nok og indstiller nu samarbejdet med den amerikanske GPU-gigant.

Bag beslutningen er ifølge selskabet et anstrengt forhold til Nvidia, som ifølge selskabet er en ’ringe partner’, skriver netmediet The Verge.

EVGA anklager Nvidia for at tvinge underleverandører til at betale for grafiske chips såsom den GA102-chip der findes i RTX 3080 topmodellen uden at Nvidia indikerer hvad den vejledende pris bliver.

En praksis som ifølge selskabet umuliggør en selvstændig prissætning af de fremstillede grafikkort.

Det har ifølge gaming-mediet Gamers Nexus tvunget EVGA til at sælge high-end kort som RTX 3080 og RTX 3090 med et tab på hundredvis af dollar per kort.

Samtidig oplever EVGA, ifølge Youtube-mediet Jaystwocent, at Nvidias tilbageholder afgørende oplysninger angående leverancer af de nødvendige komponenter.

En talsperson fra Nvidia forsikrer overfor The Verge, at: ”Man har haft et glimrende samarbejde med EVGA igennem årene, og at man fortsat vil understøtte de nuværende generationer af produkter. Vi ønsker Andrew (EVGA’s administrerende direktør, red.) og vores venner hos EVGA god vind fremover.”

EVGA forsikrer, at nuværende grafikkort fortsat vil blive understøttet. Det lyder, at selskabet ikke har planer om at skifte til AMD eller Intel som GPU-leverandør.