Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danskerne er helt vilde for at spare på strømmen / EY hyrer Wolt til at levere mad til de ansatte i kampen for at fastholde og rekruttere / Forældede api’er udgør en voksende sikkerhedsrisiko

Morgen-briefing: Danskerne er helt vilde for at spare på strømmen / EY hyrer Wolt til at levere mad til de ansatte i kampen for at fastholde og rekruttere / Forældede api’er udgør en voksende sikkerhedsrisiko / Vestager ser relativt positivt på forslag fra Amazon i sag om konkurrence / Japan tester veje med indbygget oplader til elektriske biler

Mornings. Og velkommen til en tirsdag i september. Her får du lige en omgang hurtige men vigtige it-relaterede nyheder samlet af Computerworld til at starte dagen på. Ved roret: Niels Veileborg

Danskerne er helt vilde for at spare på strømmen

De voldsomt stigende energipriser sætter også sit tydelige præg på listen over de lige nu mest populære gratis apps, som danskerne henter til deres iPhones.

Fire af de fem mest populære apps handler ifølge sitet data.ai netop om indsigt i de aktuelle strømpriser og hjælp til at spare.

Top 5 ser sådan ud: 1: Min Strøm, 2: Strømpriser, 3: Andel Energi, 4: Copenhagen Half Marathon, 6: Watts - Energiassistent

EY hyrer Wolt til at levere mad til de ansatte i kampen for at fastholde og rekruttere

Konsulenthuset EY har stort fokus på at rekruttere og fastholde medarbejdere ligesom resten af det danske arbejdsmarked. Nu har EY også valgt at tilslutte sig Wolt at Work, der er Wolts madleveringsordning til virksomheder.

Med Wolt at Work kan medarbejderne nemt bestille deres mad og andre fornødenheder gennem Wolts app og få det leveret inden for 30 minutter. Ordningen kan dermed både erstatte den normale frokostordning for mindre virksomheder eller anvendes som et supplement til de medarbejdere, der arbejder sent, og spiser aftensmad på kontoret.

Og det er netop i de sene timer på kontoret, at EY’s ansatte har stor glæde af Wolt at Work, fortæller Sofie Wolstrup, Assistant i Corporate Finance hos EY.

Forældede api’er udgør en voksende sikkerhedsrisiko

Ifølge en ny undersøgelse fra Noname Security erkender tre ud af fire sikkerhedsansvartlige i USA og Storbritannien, at deres virksomheder har været ude for sikkerhedshændelser, der er relatereret til api’er i det seneste år. Det skriver ComputerSweeden.

Det mest almindelige problem er forældede api’er, men trods det siger 74 procent af de adspurgte sikkerhedsfolk, at de ikke har foretaget nogen nærmere undersøgelse af, hvilke api’er der bruges i virksomhedens system, og hvilke der har adgang til følsomme data.

Vestager ser relativt positivt på forslag fra Amazon i sag om konkurrence

Amazon er genstand for to EU- undersøgelser om overtrædelse af konkurrenceregler.

Amazon kom for nylig med forslag til ændret adfærd for at modgå undersøgelserne, og dem hilser konkurrencekommissær Margrethe Vestager forsigtigt velkomne.

“De ændringer, som Amazon tilbyder, lader til at være relevante for at modvirke skaderne og har potentiale til at forandre Amazons forretningsmodel som markedsplads og forhandler. Men vi er ikke fremme ved målet endnu”, siger hun ifølge flere medier.

Amazon anklages blandt andet for at udnytte sælgernes data genereret på Amazons platform til selv at kunne konkurrere med sælgerne.

Japan tester veje med indbygget oplader til elektriske biler

Ligesom i Sverige tester man i Japan muligheden for at indbygge opladere til elektriske køretøjer i vejnettet for på den måde at overkomme problemet med manglende ladestationer.

Den japanske entreprenørvirksomhed Obayashi er sammen med auto-underleverandøren Denso gået i gang med at teste vejbelægning med indbygget oplader, og målet er at have færdig teknologi klar i 2025, skriver sitet Nikkei.

Foreløbig er det lykkedes at få et lille elektrisk køretøj til at køre næsten kontinuerligt i en time med 15 kilometer i timen ved at hente strøm fra indbyggede spoler i vejbelægningen.